Zemljevid poti

 1. Pot se začne sredi vasi, na parkirišču, nasproti cerkve. Od parkirišča gremo proti zadružnemu domu, nato levo navzgor po desnem ovinku, mimo zadružnega doma.
 2. Po slabih 100 metrih zavijemo levo (plava tablica Galerija) rahlo navzgor mimo zadnjih hiš med obsežne oljčnike in vinograde.
 3. Na razpotju na robu gozda zavijemo desno proti jugovzhodu do razgledišča in počivališča nad zaselkom Miši.
 4. Nato pot zavije levo in se začne vzpenjati po redkem borovem gozdu na zahodni strani izrazitega grebena Golega vrha. V zadnjem delu se nam odpre lep pogled proti Dekanom pod nami in Kopru v daljavi.
 5. Pridemo do naslednjega počivališča, kjer se nam odpre pogled proti vzhodu, dolini Rižane in Kraškemu robu s Slavnikom in Kojnikom v daljavi.
 6. Pot se nato rahlo spusti do stičišča z gozdno cesto, ki se je oprimemo in hojo nadaljujemo desno navzgor do razcepa poti pod zaselkom Kolombar, kjer je ob prostoru za veselice nameščena tudi informativna tabla Dekanske krožne poti.
 7. Visoko nad nami vidimo naš naslednji cilj, vrh Tinjana s cerkvijo sv. Mihaela in visokim antenskim stolpom.
 8. Pot nadaljujemo po asfaltu, pri prvi hiši zavijemo levo do konca zaselka, kjer nas pri kamniti skali na začetku vasi in električnem drogu oznaka »Tinjan« usmeri ostro desno po kamnitih stopnicah na strmo, kamnito stezo, ki se dviga v gozd.
 9. Pot se položi in nas v enakomernem vzponu ves čas proti severovzhodu pripelje na asfalt pred cestno tablo Tinjan, kjer zavijemo desno in okoli kapelice ter mimo kala pridemo do cerkve sv. Mihaela z mogočno lipo sredi vasi (voda). Dosegli smo najvišjo točko poti in nagrajeni smo z mogočnim razgledom na vse strani.
 10. Čaka nas še sestop, ki ga začnemo med lepo obnovljeno kamnito hišo in vodnim zbiralnikom do imenitnega razgledišča na severni strani vrha Tinjana. Pod nami kot na dlani leži Osapska dolina z znamenitima stenama, ki privabljata plezalce od vsepovsod.
 11. Nato naravnost in strmo navzdol mimo vodnega zbiralnika in kala, kjer zavijemo na desni kolovoz, ki kasneje preide v betonsko cesto pri zaselku Podgorci.
 12. Še nekoliko nižje se na desno odcepi sprva široka steza, ki nas skoraj vodoravno po južnem pobočju Tinjana pripelje nazaj v Kolombar. Spuščamo se po poti vzpona, dokler nas oznaka »Slap« ne usmeri desno na stezo, ki se spusti v grapo hudournika.
 13. Na razpotju uberemo levo stezo do lesenega mostička, ki prečka potok tik nad slapom. Naša pot pokuka iz gozda na robu obsežnega oljčnika in nas vodi navzdol do lepo vidnih dekanskih hiš in parkirišča, kjer končamo našo krožno pot.

Altimetrija poti