Doživetje degustacije vodenega ogleda oljčnih nasadov v mali vasici Marezige pri Kopru. Degustacija obsega celotno okušanje našega extra deviškega oljčnega olja, njenih arom ter oljčnih namazov.

Z le 15-minutno vožnjo zapustite mesto Koper in se potopite v čudovito istrsko pokrajino kjer leži tudi naša kmetija “Rdeča Pravljica – RED FAIRYTALE” v mali vasici Marezige v osrčju podeželja Slovenske Istre. Pričakali vas bomo na pročelju našega turizma na kmetiji “RED FAIRYTLE – Rdeča pravljica” potopljenem v osrčju podeželja Slovenske Istre v mali istrski vasici Marezige, ki je znana tudi pod imenom Dežela Refoška, katera pa ne ponuja le vinske nasade, temveč tudi prečudovite oljčne nasade. Vaša izkušnja okušanja se bo začela z obiskom naših oljčnikov, potopljenih v čudovito naravno pokrajino tega neokrnjenega Istrskega okoliša.

Predstavili vam bomo popoln uvod v svet našega vrhunskega deviškega oljčnega olja in istrskih oljk ter edinstvenih namazov iz njih. Vaša izkušnja okušanja se bo začela z obiskom naših oljčnikov, potopljenih v čudovito naravno pokrajino tega neokrnjenega Istrskega okoliša. Ste vedeli, da je »Prava tovarna oljčnega olja« le njen mali plod t.j. »oljka«. Pokazali vam bomo skrb, ki je potrebna za pridobitev najboljšega ploda v sodobnem proizvodnem sistemu z uporabo najnovejše ne invazivne tehnologije in izkušenj pridobljenih od mnogih generacij, katerih cilj je trajnost in zaščita tega dragocenega okolja. Spoznali boste razne sorte oljk, njihovo nežnost, življenjski cikel, postopke obiranja, predelave in veliko zanimiv vsebin, katere so marsikomu neznanka. Občudujte čudovito pokrajino, sestavljeno iz starodavnih nasadov z gorami in griči v majhni vasici Marezige. Oljke so tam že stoletja! Izvedeli boste, kako so pomemben del slovenske istrske / obalne dediščine in kulture, kjer pridelujejo najboljše oljčno olje. To je odličen kraj za fotografiranje pokrajine, sprostitev ter seveda edinstvenost spoznavanja okušanja popolnosti tega našega oljčnega olja, namazov iz oljk ter vložene namizne olive.