Čarobno mesto s prepletom zgodovine in kulture, ki domuje številnim znamenitostim, kot so Pretorska palača, dom slavnega slikarja Vittorija Carpaccia, prečudovita stolnica Marijinega vnebovzetja ter Titov trg. Obiščite kulturne zaklade Kopra in se poglobite v ponudbo muzejev, galerij in drugih kulturnih ustanov, pokukajte v knjižnico ter obiščite gledališče, ostanke gradov in domačij ter se podajte na raziskovanje koprskih palač. Za konec se povzpnite še na mestni stolp in uživajte v razgledu.

»Več informacij«

Naredite svoje počitnice ob morju nepozabne!

Preizkusite se v plezanju! Ali poznate plezalno steno Mišja peč v Ospu, najstarejši slovenski vasi? Kraški rob je osrednje slovensko plezališče, ki ponuja veliko plezalnih smeri, različnih težavnosti. Obiščite tudi plezalne stene v Črnotičah in na Črnem Kalu! Kraški rob pa lahko raziščete tudi po pohodniških in kolesarskih poteh, ter uživate v lepotah slovenske Istre.

»Več informacij«

Spoznajte Slovensko Istro na dveh kolesih!

Sedite na kolo in raziščite slikovite vasice. Zapeljite se skozi raznoliko pokrajino slovenske Istre, uživajte ob čudovitem razgledu in spoznajte Koper na drugačen način.

»Več informacij«

Združite svojo kolesarsko avanturo, z drugimi doživetji!

Odkrijte skrite zaklade, uživajte v bogati zgodovini Kopra ter doživite toplino lokalnih ljudi. Okusite Istrske dobrote, podajte se na lov za tartufi ali se prepustite degustaciji vin in oljčnega olja. Ali ste vedeli, da imamo tudi naravni rezervat? Prav tako si lahko ogledate tudi največji vinski hrastov sod v Evropi. Sprehodite se skozi stare oljčne nasade, spoznajte različne sorte oljk in uživajte v okusih domačega istrskega pršuta.

»”Več informacij« 

Torej, kaj še čakate? Začnite načrtovati svoj izlet v Koper še danes!

»Rezervirajte svoje bivanje« 

»Restavracije« 

Imate vprašanje? Brez odlašanja ga pošljite na tic@visitkoper.si.