✒️ 𝗣𝗶𝘀̌𝗲𝘀̌ 𝗽𝗼𝗲𝘇𝗶𝗷𝗼 𝗮𝗹𝗶 𝘇𝗴𝗼𝗱𝗯𝗲?
Prijavi se na uvodno branje in svoje pisanje predstavi javnosti. Svoja dela lahko bere vsak, prijave so še odprte na obalne.rime@gmail.com, perosrce@zavodtrite.si ali v inbox Obalnih rim na FB.
-⎽__⎽-⎻⎺⎺⎻-⎽__⎽–⎻⎺⎺⎻–⎽__⎽-⎻⎺⎺⎻-⎽__⎽–⎻⎺⎺⎻–⎽__⎽-⎻⎺⎺⎻-⎽__⎽–⎻⎺
𝗢𝗯𝗮𝗹𝗻𝗲 𝗿𝗶𝗺𝗲 #𝟱𝟵: Cvetje dezerta
Listje jadra z dreves, pesek v peščeni uri teče na spodnjo stran. Razlog za cvet(en)je se najde tudi v puščavi.
🌴 Slednje potrjuje Zala Marolt, oktobrska gostja Obalnih rim, ki bo razprla svoj puščavski herbarij v verzih in nas popeljala po sipinah različnih čustev in izkušenj.
🌴 Pesniški prvenec Cvetje dezerta sestavlja »pesmi, zbrane v štiri sklope, imenovane po puščavskih rastlinah, ki imajo vsaka zase unikatno simboliko, so znanilke potlačenih čustev, najgloblje zakopanih misli in tudi najmračnejših nočnih mor. Pesmi spregovorijo o vsem tistem, česar si naglas ne upamo, kar je očem skrito, […] s poslanstvom narediti življenje koga za odtenek lažje, ustvariti občutek skupnosti, da v svojih čustvih in mislih nismo izolirani od sveta.«
🌴 Dogodek bo povezoval ištrijanski poet Pêro Sŕce, za zvok bo skrbel Lenny Bržan iz Trite Sound (Wuyanni). Vabljeni poslušat, kako cveti puščava.
-⎽__⎽-⎻⎺⎺⎻-⎽__⎽–⎻⎺⎺⎻–⎽__⎽-⎻⎺⎺⎻-⎽__⎽–⎻⎺⎺⎻–⎽__⎽-⎻⎺⎺⎻-⎽__⎽–⎻⎺
Časovnica
20:00 • vrata
20:30 • uvodna branja
> 𝘴𝘦𝘻𝘯𝘢𝘮 𝘴𝘦 𝘥𝘰𝘱𝘰𝘭𝘯𝘫𝘶𝘫𝘦*
20:XX • Zala Marolt: Cvetje dezerta
> pogovor med Zalo Marolt in Vidom Karlovškom
> pesniški nastop in predstavitev prvenca Zale Marolt
𝗢 𝗮𝘃𝘁𝗼𝗿𝗶𝗰𝗶:
Zala Marolt je študentka komparativistike in zgodovine, aktivistka, prostovoljka ter literarna ustvarjalka, poznana tudi pod umetniškim imenom Bunker poezije. Svojo poezijo prebira na Mladih rimah, se udeležuje literarnih natečajev, objavlja pri reviji Nebulae in vodi literarno delavnico Besedičenje v Mladinskem centru Bob.
Lani oktobra je izšel njen pesniški prvenec Cvetje dezerta. Predstavljala ga je v številnih mladinskih centrih po Sloveniji, v knjižnici na Vrhniki in v Domžalah, na Medicinski fakulteti v Ljubljani in v PLACu (Participativni ljubljanski avtonomni coni). Letos je z dramskim besedilom Pokvarjeno stikalo osvojila prvo mesto na študentskem literarnem natečaju Rdeča nit.
»Čeprav imam mnogo hobijev in interesov, bom v življenju vedno pisala. […] Pisanje zame pomeni razbremenitev, odtekanje vsega tistega, kar me prizadene, kar se prilepi name in mi ne da miru. Z deljenjem svojega ustvarjanja se, vsaj tako mi pravijo, dotaknem vseh svojih poslušalcev. Največ mi pomeni, kadar pisanje postane nastavek za razrast pogovorov, ki nekaj pomenijo, sežejo v globine.«