Začenja se nova sezona DPG z novim sklopom koncertov osrednjega cikla Amabile z muzejem, v soorganizaciji s Pokrajinskim muzejem Koper.

Večer je posvečen italijanski operi.  Prisluhnili boste lahko najbolj znanim arijam in duetom oper iz obdobja romantike.

Dvorana Pokrajinskega muzeja Koper: 14.02.2024, ob 19:30

Cena: 10€ (odrasli), 8€ (upokojenci, študentje), prost vstop za člane (članarina 25€)

PROGRAM
G. Puccini: La Rondine – Arija Magde “Chi il bel sogno di Doretta”
G. Puccini: La Bohème – Arija Musette “Quando m’en vo”
G. Verdi: Rigoletto – Arija Gilde “Caro nome”
G. Verdi: Rigoletto – Duet Gilde in Rigoletta iz drugega dejanja
G. Verdi: Un ballo in maschera – Arija Renata “Alzati! … Eri tu che macchiavi”
G. Verdi: Don Carlo – Arija Rodriga “O Carlo, ascolta” 5
U. Giordano: Andrea Chénier – Arija Carla “Nemico della patria”
V. Bellini: I Capuleti e I Montecchi – Arija Giuliette “Eccomi in lieta vesta…Oh quante volte”
G. Donizetti: Don Pasquale – Arija Norine “Quel guardo il cavaliere…So anch’io la virtù magica”

Sopranistka Tea Trifković je iz petja diplomirala na Akademiji za glasbo Carl Maria von Weber v Dresdnu pod mentorstvom prof. Hendrikje Wangemann.  Izpopolnjevala se je  pri priznanih pedagogih, kot so KS prof. Brigitte Fassbender, prof. Christiane Iven, prof. Edward Randall in prof. Hedwig Fassbender. Med letoma 2021 in 2023 je bila solistka v opernem studiu Opere Chemnitz, kjer  je  v sezoni 2023/2024 postala stalna solistka. Tea Trifković je prejemnica nagrad na številnih mednarodnih pevskih tekmovanjih. Med njene uspehe sodijo izvrstni rezultati na tekmovanjih Giulio Perotti, Gut-Immling, Duschek ter Temsig. Poleg tega je bila finalistka na svetovno priznanem pevskem tekmovanju Cesti.

Tamara Ražem Locatelli je začela s študijem klavirja na šoli Glasbene matice v Trstu. Leta 1994 je z odliko diplomirala na državnem konservatoriju »Giuseppe Tartini« v Trstu v razredu prof. Xenje Brass. Glasbeni študij je nadaljevala pri ruskem profesorju Sijavushu Gadjievu za solistični repertoar. Glasbeni študij je nadaljevala pri ruskem profesorju Sijavushu Gadjievu za solistični repertoar. Leta 1994 je obiskovala dvoletno pedagoško šolo za pianiste v Gorici in jo junija 1997 končala s specializacijo v glasbeni didaktiki, zgodovini glasbe in klavirja, harmoniji, analizi, kompoziciji in kontrapunktu ter  v psihologiji v glasbeni pedagogiki. S solističnimi recitali ter v raznih komornih zasedbah jer nastopila v Italiji, Sloveniji, Hrvaški, Češki, ,Avstriji. Med važnejšimi turnejami velja omeniti devetdnevno turnejo aprila 2004 v Severni Koreji-Pjongjang, kjer je Tamara Ražem skupaj z operno pevko Eleonoro Jankovič nastopila pred nabito polno dvorano, 5000 poslušalcev. Od leta 2006 igra v klavirskem duu Excentury s kolegico Aleksandro Češnjevar Glavina. Duo je imel vrsto koncertov v Italiji, Avstriji , Sloveniji in Srbiji. Pred dvema letoma je prevzela tajniško mesto EPTA Slovenija (European Piano Teachers Association). Za svoje izjemne dosežke na pedagoškem in organizacijskem področju pri uveljavljanju glasbene vzgoje in izobraževanja ter glasbenega poustvarjanja je Tamara Ražem Locatelli prejemnica Gerbičevega priznanja 2018 pod častnim pokroviteljstvom  Predsednika Republike Slovenija.