V okviru 2. mednarodnega mladinskega zborovskega festivala Aegis carminis se je pravkar končalo 4. tekmovanje, mednarodno tekmovanje zborovskih dirigentov, ki med drugim ponuja tudi različne izobraževalne vsebine in koncerte.
Dva koncerta je organizator festivala, Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) že od leta 2004, izvedel spletno. Akademski pevski zbor Maribor se je s projektnim komornim orkestrom ter solistoma Andrejo Zakonjšek Krt in Klemnom Gorenškom predstavil z vokalno-instrumentalnim delom REQUIEM ZA PREDNIKE za sopran in bariton solo, mešani zbor ter komorni orkester skladateljice Tadeje Vulc, Akademski pevski zbor Tone Tomšič Univerze v Ljubljani pod vodstvom Jerice Bukovec pa z monumentalnim delom FAUVEL ’86 karizmatičnega skladatelja Lojzeta Lebiča.
Kot zaključek festivala APZ UP pripravlja še izvedbo projekta TA CITIRA, jazz skladatelja in violonista Marijana Dovića, ki ga je predhodno posnel in bo predvidoma predvajan v avgustu.
Tokrat pa bo v živo nastopil COR JOVE NACIONAL DE CATALUNYA pod vodstvom dirigenta Pere Lluísa Biosce, ki kot gost sodeluje na mednarodnem glasbenem festivalu Europa Cantat v Ljubljani. V zboru sodelujejo po avdiciji izbrane pevke in pevci iz Katalonije in deluje projektno. Zbor se nam bo predstavil s sodobnim sakralnim programom, in sicer v sredo, 21. julija, ob 20.30 v stolnici Marijinega vnebovzetja v Kopru.
Vstop na koncert je prost (maske, PCT pristop).

Organizatorja: Akademsko društvo UP in OI JSKD Koper