Knjige, sol in Koper
7. Mednarodni sejem KNJIGE, SOL IN KOPER 2021

Zgodbe, ki se skrivajo v starih knjigah, vsako leto oživijo v Kopru, kjer se zberejo antikvarji, pripovedovalci zgodb in literarni ustvarjalci. Za vas so pripravili pester in raznolik kulturni program, ki vam bo prijetno začinil konec tedna. Na več kot 20-ih stojnicah boste lahko pregledali knjižno ponudbo slovenskih in hrvaških antikvarjev in si ugodno kupili kakšno knjigo, ki ne sme manjkati v vaši knjižni zbirki. Nič ne bo narobe, če še povečate kupček knjig, ki jih želite prebrati. Morda pa najdete prav tisto knjigo, ki jo iščete že nekaj let. Kdo ve?

Najprej bo v petek, 1. oktobra 2021, ob 19.00 uri, v antikvariatu Libris predavanje o enem najbolj znanih stripov na naših tleh – stripu Alan Ford. Predaval bo Rok Glavan, avtor razstave Alan Fod teče častni krog, ki jo je v Ljubljani in Beogradu videlo skupaj več kot 20.000 obiskovalcev.

V soboto, 2. oktobra 2021, med 10.00 in 16.00 uro, pa se bodo na več kot 20-ih stojnicah po Prešernovem trgu razporedili antikvarji s svojimi knjižnimi pridobitvami in novostmi. Našli boste tako knjige po en euro, kot tudi dražje knjižne poslastice.

Prireditev bo potekala v skladu s priporočili NIJZ ter upoštevajoč PCT – pogoj.


Termin: 1. in 2. oktober 2021

Lokacija: Antikvariat Libris in Prešernov trg v Kopru

Sodelujoči: antikvarji iz Slovenije in Hrvaške

Program: kulturni in prodajni (20 stojnic s starimi knjigami in tiski)

V antikvariatu Libris bo:
– v petek, 1. oktobra 2021 ob 20. uri
Predavanje Roka Glavana: Alan Ford naš sopotnik ali prerok

Na Prešernovem trgu bo:
– v soboto, 2. oktobra 2021 od 10. do 16. ure
SEJEM STARIH KNJIG, STRIPOV, RAZGLEDNIC IN TISKOV.

Organizatorji:
Antikvariat Glavan
Libris d. o. o
Zavod Koper otok
Zavod kultura in prosveta

Dogodek je del kulturnih dejavnosti v knjigarni, ki jo sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. Prireditev podpira tudi Mestna občina Koper.

Informacije: info@antikvariat-glavan.si ali info@libris.si.