Pod oknom – koncert posvečen samospevom in arijam na temo podoknic.

Nastopata Kevin King, tenor in Davorin Dolinšek, klavir

Mlada glasbenika označuje neverjetna glasbena senzibilnost in izraznost, ki bo navdušila vse ljubitelje petja in klasične glasbe.

Na sporedu: J, Strauss, H, Wolf, F. Mendelssohn, C. Debussy, G, Faure idr.

 

KEVIN KING
Kevin King je zaključil nižjo glasbeno šolo iz kitare leta 2015 na Glasbeni šoli Koper pod mentorstvom Friderika Kinga. Istega leta je pričel s poukom solopetja pod mentorstvom profesorice Tanje Grlica. Svoje pevsko izobraževanje je nadaljeval na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana v razredu profesorice Edite Garčević Koželj, od leta 2021 pa študira petje v razredu profesorja Antoniusa Sola na Umetniški univerzi v Gradcu (KUG).
Tekom izobraževanja se je udeležil mojstrskih tečajev pri priznanih profesoricah: Snežani Neni Brzaković, Marianne Váradi ter Editi Garčević Koželj.
Leta 2021 je na mednarodnem pevskem tekmovanju Aegis Carminis v svoji kategoriji zasedel drugo mesto.
Redno nastopa kot solist v večjih vokalno-instrumentalnih delih. V lanskem letu je nastopil v koncertni izvedbi Schubertove Maše v G-duru pod vodstvom dirigenta Johannesa Prinza, februarja letos pa je debitiral z vlogo Alfreda v opereti Netopir Johanna Straussa.
Je član vokalne skupine Lusciniae, kjer deluje kot glavni tenorist.

DAVORIN DOLINŠEK
Davorin Dolinšek je pridobil akademsko izobrazbo na ljubljanski Akademiji za glasbo, na budimpeštanski Akademiji za glasbo Franza Liszta in na Visoki šoli za glasbo in odrske umetnosti v Portu pod mentorstvom Milice Šnajder, Vladimirja Mlinariča, Laszla Baranyaya in Madalene Soveral. Kot solist in komorni glasbenik je nastopal po številnih evropskih državah in snemal za Euroclassical ter RTV Slovenija.
Kot profesor klavirja in korepetitor je deloval na devetih glasbenih ustanovah v Sloveniji in na Portugalskem, med drugim tudi na Univerzi v Aveiru in na Državnem konservatoriju v Portu. Od septembra 2015 je zaposlen kot profesor klavirja in korepetitor na Glasbeni šoli Celje in na I. gimnaziji v Celju.
Svojo koncertno in pedagoško dejavnost dopolnjuje s skladateljevanjem. Njegov opus obsega glasbeno pravljico, samospeve, dela za solo in duo klavir, različne komorne zasedbe in godalni orkester. Veliko časa posveča tudi ustvarjanju instruktivne literature za različne inštrumente. Leta 2022 je izšla njegova nova zbirka klavirskih skladb za mladino: Vile in Fantazijske skladbe.
Je član Izvršnega odbora ter podpredsednik Društva klavirskih pedagogov Slovenije – EPTA in odgovorni urednik revije VirKLA.