19:30 CTA GORICA (It) / LG Zapik: Račka Olivija gre v svet, lutke 2+
20:15 Urana Marchesini: Urana iz drugega planeta, akrobatska predstava za vso publiko

Račka Olivija gre v svet
Režiserka: Jelena Sitar Cvetko, Scenografka: Maria de Fornasari
Igra: Urška Cvetko

Svet je darilo, pravzaprav je velik kup daril! Ko odpiramo enega za drugim, smo presenečeni, vznemirjeni, včasih navdušeni, včasih pa razočarani in jezni … tako kot mala račka Olivija, ki je tudi sama darilo. Kot vsakdo, ki pride na ta svet in ga začne spoznavati.
Otroci jo spremljajo vse od jutra do večera. Veselijo se njenih velikih malih zmag, skupaj z njo se čudijo in se navdušujejo, ob neuspelih poskusih, pa se skupaj z njo jezijo in zabavajo. Namesto travnika iz kock, ribnika v lavorju, škatel, v katerih se da zaspati, ali pa se prevažati naokrog, bi lahko bilo karkoli, saj je svet »ena velika stvar«.
A vse skupaj dobi smisel le, če lahko vse naše pustolovščine s kom podelimo. Na primer z zeleno žabo… Predstava je nastala po motivih Altana, slovitega italijanskega risarja stripov in risank za otroke.

Urana Marchesini (Italija), igralka, klovnesa, akrobatska cirkuška/gledališka umetnica, ima desetletno tekmovalno gimnastično in gledališko izobrazbo, izpopolnjevala pa se je tudi v cirkuških umetnostih, pripovedništvu in commedii dell’arte.