Teater Cizamo – Andrej Zupanc: PAZI KAKTUSSS!  Ob 19.30,  Park Hlavaty

Gaber je simpatičen klovn v prevelikih hlačah in preraslih čevljih. Povsod je rad najboljši, še rajši se s tem pohvali. Tudi večkrat v enem stavku, pa če je potrebno ali ne. Hkrati je Gaber navdušen in strasten vzgojitelj kaktusov. Že prejšnje leto je zmagal na svetovnem, no, khm, pravzaprav na šolskem tekmovanju za najlepši cvetoči kaktus.

Mu bo uspelo tudi letos?
Bo predsedniku šolskega vrtnarskega krožka uspelo pravočasno zaliti Cezarusa Maximusa, kot je neskromno poimenoval svoj mali kaktus?

Gabrovega velikega duha seveda ne ovirajo manjše težave na poti do zmage: prazne kante za vodo, padajoče hlače, vedro za deževnico poveznjeno na njegovi glavi, skakajoči lončki za rože, bodice na kaktusu in podobno…

Zmagal bo, pa četudi bo treba čarati s pušpani, žonglirati s cvetličnimi lončki in postaviti pravi zmagovalni stolp iz vrtnarskih pripomočkov!

Napeta, smeha in sodelovanja polna klovnska predstava!

Režija: Tina Janežič • Scenarij: Tina Janežič, Andrej Zupanc • Kostum: Mateja Šušteršič • Igra: Andrej Zupanc • Koprodukcija: KUD Franc Kotar Trzin

 

Alex Mihailovski (Dk-SMk): Mr. Barti, marionete,  3+, za vso publiko Ob 20.15, Park Hlavaty

Mr. Barti je lutka na veliko nitkah. Je talentiran klavirski mojster, ki se trudi s perfektno izvedbo svojega koncerta, ki ga pa venomer moti lutkar Aleks. Skozi različne improvizacije in tudi v najtežjih trenutkih nastopa gospod Barti ohranja svoj elegantni šarm in zapeljuje svojo publiko, flirta z lepimi dekleti in se rokuje z resnimi možmi, ki so jih pripeljali na predstavo. V trenutku se transformira v rokovsko zvezdo in z zanosom zabrenka na strune španske kitare ognjevit flamenko… znamenit lutkar s svojo še bolj znamenito lutko je reden gost številnih festivalov po vseh kontinentih sveta, vsako leto pa rad zaide tudi na festival PUF, kjer so ga vedno znova veseli.

 

Mr. Barti