Kulinarična tržnica in druženje ob koncu meseca se tudi letos vrača v vasi koprskega podeželja in v mesto od maja do septembra.

Altroke Istra Gourmet Festival se letos vrača v tretji izvedbi. Gre za kulinarično tržnico, kjer na petih izbranih lokacijah podeželja občine Koper in mesta diši po pristnih, tradicionalnih jedeh Istre, obiskovalci pa lahko ob klepetu z vinarji, destilarji ali pivovarji okusijo značaj našega območja. Festival bo letos zaokrožil po podeželju vsak zadnji četrtek v mesecih od maja do avgusta ter se v soboto konec septembra ustavil še v Kopru. Prvo srečanje bo 25. maja na posestvu Santomas, 29. junija se festival seli v Marezige, 27. julija se bo druženje nadaljevalo v Dekanih, 31. avgusta pa na novi lokaciji v Borštu. Zaključek festivala bo v soboto, 30. septembra, v Kopru.

Altroke Istra Gourmet Festival bo tudi letos postregel s prijetnim glasbenim programom in drugimi aktivnostmi, ki jih bo Zavod pripravil v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi oz. gostitelji festivala.