V okviru SPOT svetovanje Obalno – kraške regije organiziramo brezplačno delavnico na temo:

»Le zdravo podjetje je lahko uspešno podjetje«.

9:00 – 9:15 Aktualno na točki SPOT svetovanje Obalno – kraške regije
9:15 – 10:00 Promocija zdravja v podjetju, izr. prof. dr. Klemen Širok, UP FVZ
10:00 – 10:45 Prehranski vidik – načrtovanje prehrane in upoštevanje prehranskih smernic, doc. dr. Mojca Stubelj
10:45 – 11:30 Mišično skeletni vidik – ergonomske prilagoditve delovnih mest in gibalne aktivnosti za preprečevanje mišično skeletnih težav, doc. dr. Matej Voglar, UP FVZ
Delavnica je namenjena podjetnikom, zaposlenim v podjetjih in vsem vodstvenih delavcem, ki so v podjetjih odgovorni za področje promocije zdravja.

Opis vsebine:

Dr. Klemen Širok bo uvodoma kratko predstavil, zakaj se vložek v promocijo zdravja (dolgoročno) izplača tako podjetjem kot zaposlenim. Drugi del delavnice je namenjen seznanitvi z ukrepi projekta STAR-VITAL, ki jih lahko podjetje uporabi kot spodbudo, da tako vodstvo kot zaposleni skupaj pričnejo spreminjati navade in stopijo na pot izboljšane skrbi za lastno vitalnost.

PREHRANSKI VIDIK, doc. dr. Mojca Stubelj: Predstavljene bodo smernice zdravega prehranjevanja, čisto preprosto in s praktičnimi primeri. Spoznali bomo kaj naše telo rabi, da pravilno deluje in se bori proti boleznim. Poleg tega bomo spoznali, kako moramo kombinirati hrano, da naredimo uravnotežen obrok. Spoznali bomo tudi, kako lahko priporočilom sledimo in kaj lahko naredimo, da bomo bolj zdravi. Zadnji del delavnice je namenjen praktičnemu načrtovanju zdravega obroka.

MIŠIČNO SKELETNI VIDIK, doc. dr. Matej Voglar: Prvi korak k zmanjševanju mišično-skeletnih težav je prepoznavanje dejavnikov, ki lahko pripomorejo k njihovemu nastanku. V nadaljevanju delavnice bomo izpostavili ključna ergonomska priporočila povezana z zmanjševanjem tveganj za najpogostejše mišično-skeletne težave, kot so bolečine v spodnjem delu hrbta, v vratu in ramenih ter bolečine v zapestjih. Zadnji del delavnice bomo namenili seznanitvi z drugimi preventivnimi ukrepi ter se naučili izvedbe nekaterih ključnih vaj za preprečevanje prej omenjenih težav.

Na delavnici bodo prisotni tudi predstavniki Zdravstveno vzgojnega centra Zdravstvenega doma Koper, ki bodo predstavili svoje delovanje, preventivni program SVIT ter opravljali brezplačne meritve krvnega sladkorja ter krvnega tlaka, s poudarkom na tveganjih ob neustreznih vrednosti meritev ter preventivnih ukrepih za ohranjanje zdravja.

Udeležba na delavnici je brezplačna. Potrebne so predhodne prijave najkasneje do ponedeljka, 16. marca 2020. Prijavite se preko spletne prijavnice https://www.1ka.si/a/253852.

Dodatne informacije lahko dobite po tel.: 05/ 662 58 34 oz. po e-pošti: spot.obalnokraske@gmail.com.