Brgs: Drobci Sebstva – recikliranje diskografije z modularnim synthom.
08080: Live set svobodna improvizacija.
Alaistar McNeill: Live set svobodna improvizacija.

Eksperimentalne zvočne kulise.

Jaka Berger je eden najdejavnejših, najbolj ustvarjalnih in raznolikih bobnarjev, tolkalcev, skladateljev in improvizatorjev na slovenski glasbeni krajini v zadnjih petnajstih letih. Od leta 2014 do danes pripravlja glasbo za prepariran komplet bobnov, s katerim redno izdaja solistična dela, ki so redno objavljena v mednarodnih publikacijah za improvizirano glasbo.

08080 je dinamičen glasbeni producent in oblikovalec zvoka, ki izvaja elektronsko in eksperimentalno glasbo, prepleteno z elementi beatov in zvoka. Z dopolnitvijo različnih naprav ustvarja poglobljeno izkušnjo, katere namen je zvočno prenesti poslušalce v nezemeljske prostore.

Alastair McNeill je Sonic artist in glasbenik iz Londona, ki živi v Ljubljani. Pri delu z večkanalnimi prostorskimi zvočnimi skladbami je glavno področje osredotočenosti na abstrakcijo, glasove, prostore in instrumente. Izhaja iz zgodovine dela s svobodno improvizacijo kot jedrom z nekaj poudarka na avtonomnih sistemih in instalacijah, ki jih poganja gibanje.

Vas zanima več o programu letošnje edicije festivala? Preverite več na https://festival-izis.org/osnovni-delci/