Tibor Hrs Pandur, Lina Rica, Miha Šajina – Shekuza, Boštjan Čadež – FŠK: Psihološke operacije / PSYOPS

Avtorji audio-vizualne hipnagogične izkušnje bodo s pomočjo simulacije in dekodiranja sanjskih protokolov kot obče-koristnega »pranja možganov« fenomen branja kot javnega razkritja najintimnejšega tokrat raziskovali na Festivalu Izis. Vojni termin »psiholoških operacij« si pri tem prisvajajo in razširjajo na komunikacijo kot tako, saj bi naj pri sporazumevanju šlo za potencialno vzajemno korist vseh vpletenih in ne zgolj za »propagando, ki podpira državne cilje, z namenom posredno ali neposredno vplivati na mnenja, čustva, razpoloženja ali obnašanja katerekoli skupine v korist sponzorja«.

Tibor Hrs Pandur je pesnik, prevajalec, dramaturg in teslolog. Je avtor več pesniških zbirk (Enerđimašina, Notranje Zadeve, Psyops) in znanstvenih prevodnih monografij o Nikoli Tesli. Na 22. Pesniškem turnirju v Mariboru (2022) je prejel nagrado Vizir na najboljši video poezije.

Lina Rica je nagrajena intermedijska umetnica, ki deluje na področju konceptualne, eksperimentalne in novo medijske umetnosti. V svojem delu obravnava družbene procese preteklih in sedanjih svetov ter njihove vplive na posameznika.

Miha Šajina je producent, DJ, klaviaturist, skladatelj in navdušen zbiralec modulov iz Ljubljane. Od 2002 deluje v kolektivu Zvviks, kjer ustvarja glasbo in zvočne efekte za animirane filme Koyaa.
Boštjan Čadež je nagrajeni intermedijski umetnik. Kot prepoznavni umetnik aktivno deluje tudi na področju videoprojekcij, ki so generirane v realnem času in videomapiranja. Razstavlja doma in v tujini.

Idejna zasnova, besedila, glas in režija:

Tibor Hrs Pandur
Video in vizualije: Lina Rica
Zvok in glasba: Miha Šajina – Shekuza
Koda: Boštjan Čadež – FŠK
Avtor grba: Matej Stupica
Avtorja grafične podobe PSYOPS: Tibor Hrs Pandur in Kristijan Robič

PSYOPS podpira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

Vas zanima več o programu letošnje edicije festivala? Preverite več na https://festival-izis.org/osnovni-delci/