Zavod Otok vam tudi v jesenskem času pripravlja že drugo izdajo Filmskih počitnic, ki ponujajo kakovostne večdnevne aktivnosti za osnovnošolce in jim bodo približale svet filmske ustvarjalnosti. Družili se bomo na podeželju, v Hiši kulture v Sv. Antonu, ki s svojim prostornim dvoriščem in obkroženostjo z naravo vabi k preživljanju časa na svežem zraku – temu primerno bomo prilagodili tudi program filmskega ustvarjanja, ki bo povezoval film in okolico lokacije filmskih počitnic.
Delavnice prinašajo novo znanje, spodbujajo opazovanje, ustvarjalnost, domišljijo, delo v skupini, medsebojno spoštovanje in sproščeno druženje.

Kraj izvedbe: HIŠA KULTURE, SV. ANTON, Sv. Anton 2, 6276 Pobegi
Termin: od 19. do 21. novembra 2021
Starost: od 7. do 14. leta
Cena: 30 EUR
Rok prijave: 10. november 2021

PROGRAM FILMSKIH POČITNIC
Filmske projekcije s pogovori (vsi udeleženci):
Ogledali si bomo več dolgometražnih filmov ali sklopov kratkih filmov in jih zaključili s pogovori, v katerih bomo izmenjevali vtise o vsebini ogledanih filmov in filmski govorici. Program vsebuje kakovostne filme iz domače in mednarodne produkcije.
Filmska delavnica (skupina 7 – 10 let):
Otroci bodo preizkusili filmsko vajo za in pred kamero, spoznali bodo proces in orodja za snemanje filma. Mentorji delavnice jim bodo pomagali pri uporabi kadrov, planov in različnih kotov kamere, snemanju ter pri montaži.
Delavnica ZVOK IN SLIKA (vsi udeleženci):
Kako zveni film? Na delavnici bomo otroke spodbujali k raziskovanju zvoka v sliki in ustvarjanju. Z udeleženci si bomo ogledali odlomek iz nemega filma ali njihovih posnetkov in skupaj ugotavljali, kakšne zvoke proizvajajo liki in dogajanje v filmu ter kako jih lahko poustvarimo z glasbili in s telesom. Nato bomo v živo odigrali zvočno kuliso odlomka.
Filmska delavnica (skupina 11 – 14 let):
Intenzivna filmska delavnica bo namenjena skupini otrok med 11. in 14. letom. Poteka po metodi evropskega projekta Film v gibanju http://movingcinema.eu/sl/ (Moving Cinema), ki ga izvajamo kot edini slovenski partner. Skozi to metodo se udeleženci poglobljeno spoznajo s filmskim ustvarjanjem kot umetnostjo, s poudarkom na ostrenju senzibilnosti, pozornemu opazovanju okolice. Program vključuje ogled in analizo filmov ali izsekov iz filmov sodobnih evropskih avtorjev na izbrano temo – svetloba in obrazi, dnevnik prostorov ali drevesa – na podlagi katerih se bodo udeleženci delavnice preizkušali kot filmski avtorji. Hkrati se bodo učili delati s kamero in uporabljali svoje mobilne telefone kot orodja za avtorsko izražanje.

POTEK, TRAJANJE IN KRAJ FILMSKIH POČITNIC
Delavnice bodo potekale v Hiši kulture, Sv. Anton, od petka, 19. novembra, do nedelje, 21. novembra 2021. V petek potekajo aktivnosti od 17:00 do 19:00 ure. V soboto in nedeljo pa od 9:00 do 14:00.

ROK PRIJAVE IN PLAČILO
Prijavite se čimprej ali najkasneje do srede, 10. novembra 2021. Število udeležencev je omejeno na 15. Prijave zbiramo na meri.viler@isolacinema.org. Cena celotnih Filmskih počitnic je 30 EUR na udeleženca, v posameznih okoliščinah brezplačno.

INFORMACIJE
Meri Viler
telefon: +386 (0)41 906 791
e-pošta: meri.viler@isolacinema.org