Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, PiNA ter Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava Koper v drugi polovici aprila nadaljujejo z izobraževanji z različnih področij. Njihov namen je nevladnim organizacijam ponuditi podporno okolje za izboljšanje svoje dejavnosti, obogatitev njihovih članov z novimi znanji in vsebinami ter jim pomagati pri prilagajanju njihovega delovanja na digitalnem področju.

Izobraževanja so osnovana kot zaključene celote, ki se medsebojno vsebinsko dopolnjujejo, vsi zainteresirani pa se jih lahko udeležijo tudi posamično, glede na potrebe in želje posamezne nevladne organizacije.

Tema izobraževanja: FOTOGRAFIRANJE
Kotizacija: 20,00 EUR
Namen izobraževanja: udeležencem podati znanja, kako najbolje izkoristiti fotoaparat/lastni telefon. Kaj je pomembno pri fotografiranju dogodka, kaj želite prikazati, kaj želite povedati. Kako pravilno izbrati kadre, na kaj biti pozorni (luč, zvok,…), ko fotografirate. Na kaj morate biti pozorni kot organizatorji dogodka, ki ga boste fotografirali.

Datumi in potek izvedbe:
29. 5. sobota 9:30-10:15 – teoretični uvod v fotografijo
29. 5. sobota 10:15-10:30 – Q&A
29. 5. sobota 11:00-13:00 – praktični del – fotografiranje na terenu v dveh skupinah, vsaka skupina s svojim mentorjem
29. 5. sobota 13:00-13:15 – Q&A, sklepna misel in napotki
31. 5. ponedeljek 16:30-19:00 – obdelava fotografij z Jako Ivančičem
1. 6. torek 16:30-19:00 – obdelava fotografij z Alešem Rosa

Izobraževanje se bo izvedlo v živo, skladno z vsemi ukrepi za zajezitev širjenja virusa COVID-19. Potekalo bo v Kopru, Pretorska palača (TBC), Titov trg 3 – teoretični del, na terenu po Kopru – praktični del.

Število udeležencev je omejeno na 20 oseb.

PRIJAVA: prijave zbiramo do vključno 20. 5. 2021 preko spletnega obrazca, ki ga dobite TUKAJ. Ker je število udeležencev omejeno na 20 oseb, bo na izobraževanje sprejetih prvih 20
prijavljenih s plačano kotizacijo do 27. 5. 2021. Po zapolnjenem številu prijavljenih, obrazec za prijavo ne bo več aktiven.
Nujno navedite podatke zahtevane v obrazcu za izdajo računa.

V primeru velikega zanimanja je možnost ponovitve izobraževanja v jesenskih mesecih.

Izvedba izobraževanja: izobraževanje bo potekalo v prostorih Pretorske palače (TIC), Titov trg 3, 6000 Koper. Izobraževanje bo potekalo v več delih, in sicer: teoretični uvod, praktična delavnica spoznavanja opreme in pregled gradiv udeležencev ter osnove obdelave fotografij. Prva dva dela bosta izvedena v istem dnevu, tretji del pa bo izveden naknadno.

Predavatelja: Jaka Ivančič in Aleš Rosa
O predavateljih:
Jaka Ivančič: je krajinski in komercialni fotograf. Od leta 2004 deluje kot producent, novinar in fotograf na Obalnem Radiu Capris. Njegove fotografije so objavljene v publikacijah, tiskovinah in digitalnih promocijskih medijih Slovenske turistične organizacije in drugih lokalnih turističnih združenjih. Je prejemnik številnih mednarodnih nagrad in priznanj s področja krajinske fotografije. Več si lahko preberete na https://www.jakaivancic.si/.
Aleš Rosa: je neodvisni fotograf in video ustvarjalec. Rodil se je leta 1985 v Kopru. Medij fotografije odkriva od leta 2005. S fotografijo se profesionalno ukvarja od leta 2010. Njegovih storitev se poslužujejo tako lokalna društva kot večja slovenska podjetja in ustanove (A1, Generali, Kino Šiška, Cankarjev dom, Smart Com, Porsche Group Slovenia, Društvo PINA, Zavod BIG…). Leta 2016 in 2017 je razstavljal na skupinski razstavi “Najlepši kraj na svetu, sodobna slovenska fotografija” v galeriji Klovićevi dvori v Zagrebu in v Muzeju likovnih umjetnosti v Osijeku.

Celoten program izobraževanj.

Več informacij glede vseh izobraževanj lahko dobite na: kultura@visitkoper.siinfo@sticisce-iskra.si in oi.koper@jskd.si.