Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, PiNA ter Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava Koper v drugi polovici aprila nadaljujejo z izobraževanji z različnih področij. Njihov namen je nevladnim organizacijam ponuditi podporno okolje za izboljšanje svoje dejavnosti, obogatitev njihovih članov z novimi znanji in vsebinami ter jim pomagati pri prilagajanju njihovega delovanja na digitalnem področju.

Izobraževanja so osnovana kot zaključene celote, ki se medsebojno vsebinsko dopolnjujejo, vsi zainteresirani pa se jih lahko udeležijo tudi posamično, glede na potrebe in želje posamezne nevladne organizacije.

Tema izobraževanja: JAVNO NASTOPANJE
Kotizacija: 20,00 EUR
Namen izobraževanja: ponuditi NVO znanja in veščine, ki bodo pomagale in olajšale deležnikom nastopanje v javnosti, predstavljanje vsebin, dela, napoved dogodkov, povezovanje dogodkov, itd. Izobraževanje bo vsebovalo napotke tako za javno nastopanje pred publiko kot javno nastopati on-line gledalcem.

Datum in potek izvedbe:
5. 6. sobota 10:00–16:00 z odmorom
12. 6. sobota 10:00 –16:00 z odmorom

PRIJAVA: se odpre v drugi polovici maja. Število udeležencev je omejeno na 20 oseb.
Izvedba izobraževanja: izobraževanje bo potekalo v prostorih CMK – Centra mladih Koper, Gregorčičeva 4, 6000 Koper. Na delavnici bo potekalo praktično delo z mentorjem.
Termin se bo prilagajal takratnim veljavnim ukrepom za preprečevanje širjenja virusa.

Predavatelj: Gregor Geč–dramski igralec, gledališki pedagog, režiser, pisec radijskih besedil za otroke in mladino, samostojni delavec na področju kulture.
O predavatelju: diplomiral je leta 1997 v letniku profesorjev Mileta Koruna in Matjaža Zupančiča. V letih 1996-2006 je bil član igralskega ansambla SSG iz Trsta. V Gledališču Koper je soustvaril didaktično predstavo na temo geografije Loli, Boli in svet, poln čudes. Prav tako v Gledališču Koper že leta vodi gledališko šolo Mavrična ribica. Kot voditelj, igralec in avtor besedil sodeluje s slovenskim programomdeželnega sedeža RAI v Trstu. Podpisuje se tudi kot režiser radijskih iger. Kot mentor in pedagog je vrsto let vodil dramsko skupino SDD Jaka Štoka s Proseka, občasno pa kot režiser sodeluje tudi z amatersko skupino iz Benečije. Zadnja leta redno sodeluje z društvom GAD, kjer nastaja že 5. predstava pod njegovim mentorskim in režiserskim vodstvom. Uspešno vodi skupino učiteljev CKSG Portorož v projektuTalenti za katedrom, kjer je režiral odmevne predstave Zvezdica Zaspanka, Mala čarovnica, ki ni mogla biti zlobna, Konferenco živali in nazadnje Pekarno Mišmaš, kjer nastopajo učitelji skupaj s svojimi učenci.

Celoten program izobraževanj.

Več informacij glede vseh izobraževanj lahko dobite na: kultura@visitkoper.siinfo@sticisce-iskra.si in oi.koper@jskd.si.