Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, PiNA ter Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava Koper v drugi polovici aprila nadaljujejo z izobraževanji z različnih področij. Njihov namen je nevladnim organizacijam ponuditi podporno okolje za izboljšanje svoje dejavnosti, obogatitev njihovih članov z novimi znanji in vsebinami ter jim pomagati pri prilagajanju njihovega delovanja na digitalnem področju.

Izobraževanja so osnovana kot zaključene celote, ki se medsebojno vsebinsko dopolnjujejo, vsi zainteresirani pa se jih lahko udeležijo tudi posamično, glede na potrebe in želje posamezne nevladne organizacije.

Tema izobraževanja: KULTURNI MANAGEMENT 
Namen izobraževanja: Kulturni management je usposabljanje, na katerem udeleženci skozi praktični prikaz spoznajo strukturo projektnega načrtovanja in vzporedno skozi teorijo praktično razvijajo svoje ideje. Spoznali bomo vse od konteksta načrtovanja strukture, pravne in davčne zakonodaje na področju kulturnih projektov, razvoja ideje in metod, kako jih razvijati. Dotaknili se bomo tudi področja komuniciranja in spoznali, kako načrtovati uspešno komunikacijsko strategijo. Spoznali bomo tudi možnosti financiranja kulturnih projektov. Cilj je, da udeleženci pripravijo akcijski načrt za izpeljavo svojih idej.

Usposabljanje kulturnega managementa poteka v sklopu projekta RUK, mreže centrov raziskovalnih umetnosti in kulture, ki deluje na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. V tem interdisciplinarnem trikotniku razvijajo inovativne produkte in storitve za mehko in humano tehnologijo prihodnosti.

Projekt poteka v partnerstvu DDT Trbovlje, PiNA in KIBLA. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Sklada za regionalni razvoj.

1. sklop:
Uvod v usposabljanje
Umestitev kulture v okolje
Pravni vidiki in davčna zakonodaja

2. sklop:
Projektno načrtovanje I: Brainstorming idej
Projektno načrtovanje II: Namen, cilj, časovnica
Zaključek in dnevna evalvacija

3. sklop:
Uvod v dan
Projektno načrtovanje in snovanje projekta
Razpisi – pridobivanje finančnih sredstev v kulturi

4. sklop:
Komuniciranje
Evalviranje projekta in diseminacija rezultatov
Zaključek usposabljanja

Predviden datum izvedbe: 5.,12.,19. in 26. 5. 2021, od 17:00 – 20:00
PRIJAVA: obvezna na spletnem obrazcu do vključno nedelje, 2. 5. 2021.

Maksimalno število udeležencev: 25

Predavateljica: Maja Drobne – PiNA
O predavateljici: je vodja projektov na PiNI, kjer vodi in organizira različne izobraževalne in participativne delavnice, ki spodbujajo aktivno državljanstvo. Je članica bazena trenerjev Mladinskega sveta Slovenije in MOVITa, Nacionalne agencije programa Erasmus+. S trenerstvom se ukvarja že več kot 10 let na različnih področjih projektnega vodenja, vodenja organizacij, mednarodnih mobilnosti in spodbujanja dialoga med odločevalci in različnimi skupinami zainteresirane javnosti.

Celoten program izobraževanj.

Več informacij glede vseh izobraževanj lahko dobite na: kultura@visitkoper.siinfo@sticisce-iskra.si in oi.koper@jskd.si.