četrtek, 5. avgusta, bo ob 20.30 uri v Šmarjah na vaškem trgu ogled filma Bojevnica (Kona fer í stríð, Benedikt Erlingsson, Islandija, Francija, Ukrajina, 2018, 101′).

Junaška pustolovščina o boju petdesetletne Halle proti lokalni industriji aluminija z odbito kombinacijo humorja, glasbe in akcije. Boj proti podnebnim spremembam še nikoli ni bil tako čudovito dih jemajoč.

Vse projekcije bodo potekale v razmeram prilagojenem formatu in ob upoštevanju vseh veljavnih preventivnih ukrepov in navodil.Trenutno je pogoj za udeležbo negativni rezultat testa HAG/PCR, ki ni starejši od 48 ur, potrdilo o prebolelosti, pri čemer od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev, velja tudi dokazilo o pozitivnem PCR testu, ki ni mlajši od deset dni in starejši od šest mesecev, ali dokazilo cepljenosti.V primeru slabega vremena bodo prireditve na prostem izvedene v dvoranah krajevnih skupnosti. Število mest je omejeno, rezervacije in vprašanja sprejemamo na e-naslovu meri.viler@isolacinema.org. Najbolj sveže informacije o napovedanih dogodkih objavljamo naFB straniin spletni strani Kino Istra.

Kino Istra je potujoči kino zavoda Otok, ki z izvrstnim filmskim in drugim kulturnim programom obiskuje kraje v slovenski Istri. Aktivnosti potekajo v okviru evropskega projekta, ki raziskuje vlogo kinematografov kot inovativnih kulturnih središč v lokalnih skupnosti. Projektni vodja je hrvaški filmski festival Motovun, partnerji projekta pa so – poleg zavoda Otok – še Hrvaška filmska zveza, Mednarodna filmska akademija iz Bologne in britanski Live Cinema LTD. Projekt je namenjen tako prebujanju ljubezni do filmske umetnosti pri šolarjih, ki odraščajo v krajih brez možnosti obiska kina, kot tudi odraslim prebivalcem lokalnih skupnosti. Sofinancirata ga Evropska komisija in Ministrstvo za javno upravo RS.