Furlanski duet Parisi/Forte predstavlja raznolikost glasbene tradicije vzhodne Evrope z interpretacijo, ki sloni na izkušnjah glasbenikov ter izpostavlja kompleksnost in neomejenost ritmičnega in melodičnega bogastva tega izročila. V njegovem repertoarju je tudi klezmer, to je glasba judovske kulture srednje-zahodne Evrope, ki o bolečini, vznemirjanju in sreči, tako značilnih za vsa tavajoča ljudstva, govori v jeziku jidiš.

Predstavljene skladbe so priredbe za harmoniko in klarinet. Harmonika nudi razgibano, a obenem prilagodljivo spremljavo s solističnimi trenutki, klarinet pa pojočo melodijo, ki se na trenutke zlije z linijo harmonike. V izvedbah ne primanjkuje trenutkov improvizacije, ki občinstvo še dodatno spodbudi k poslušanju.

Duet sestavljata Giorgio Parisi (klarinet, bas klarinet, glas) in Paolo Forte (harmonika). V sodelovanju s Postajo Topolove/Stazione di Topolò.

Trenutno je pogoj za udeležbo negativni rezultat testa HAG/PCR, ki ni starejši od 48 ur, potrdilo o prebolelosti, pri čemer od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev, velja tudi dokazilo o pozitivnem PCR testu, ki ni mlajši od deset dni in starejši od šest mesecev, ali dokazilo cepljenosti.

V primeru slabega vremena bodo prireditve na prostem izvedene v dvoranah krajevnih skupnosti. Število mest je omejeno, rezervacije in vprašanja sprejemajo na e-naslovu meri.viler@isolacinema.org. Najbolj sveže informacije o napovedanih dogodkih organizatorji objavljajo na FB strani in spletni strani Kino Istra.