Film in vino: Amarcord (Federico Fellini, Italija/Francija, 1973, 123′)

Mozaičen, grenko-sladek portret življenja v obmorskem italijanskem mestecu v tridesetih letih prejšnjega stoletja. Fellini je film zasnoval po svojih spominih na odraščanje v Riminiju. Eden nespornih vrhuncev priljubljenega »žanra« filma nostalgije, tudi kritika takratnega vzpona italijanskega fašizma; zagotovo najbolj priljubljen film velikega italijanskega režiserja.

»Zaradi pragmatičnih razlogov nisem priznal, da je Amarcord avtobiografski. Sicer bi ljudje, ki še vedno živijo v Riminiju, v mojih likih prepoznali sebe ali druge. Prepoznali bi celo neresnice. Pogosto sem pri likih pretiraval, poudarjal njihove posebnosti, se iz njih malo ponorčeval, jim dodal lastnosti druge osebnosti, prave ali namišljene. /…/ S priznanjem bi prizadel resnične osebe iz svojega otroštva, kar nikoli ni bil moj namen.« – Federico Fellini

V sodelovanju z Divina Wine Hub.

Vse projekcije bodo potekale v razmeram prilagojenem formatu in ob upoštevanju vseh veljavnih preventivnih ukrepov in navodil. Trenutno je pogoj za udeležbo negativni rezultat testa HAG/PCR, ki ni starejši od 48 ur, potrdilo o prebolelosti, pri čemer od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev, velja tudi dokazilo o pozitivnem PCR testu, ki ni mlajši od deset dni in starejši od šest mesecev, ali dokazilo cepljenosti.

V primeru slabega vremena bodo prireditve na prostem izvedene v dvoranah krajevnih skupnosti. Število mest je omejeno, rezervacije in vprašanja sprejemajo na e-naslovu meri.viler@isolacinema.org. Najbolj sveže informacije o napovedanih dogodkih organizatorji objavljajo na FB strani in spletni strani Kino Istra.