Knjigam in ženskam pojem / Ritratti di donne e libri
María Elorza, Španija / Spagna, 2022, 72’

Duhovit dokumentarni film govori o družini, prijateljstvu, ljubezni, hrepenenju, spominih, bolečinah, družbenem položaju … o teh in mnogih drugih življenjskih izkušnjah žensk v povezavi s književnostjo in identiteto. Ganljiv poklon podobam, ki živijo v nas, izmišljenim ali resničnim zgodbam, ki smo jih slišale ali doživele, ki nam pomagajo preživeti.

Film je za program Kino Istra v sklopu mednarodnega projekta Mladi selektorji za mlado občinstvo! Mreža evropskih filmskih festivalov in v sodelovanju s festivalom Kino Otok – Isola Cinema izbrala skupina mladih selektorjev, ki bodo pripravili kratek uvod v projekcijo.

Vstop je brezplačen, vendar je v Pokrajinskem muzeju Koper število mest omejeno, zato naprošamo za rezervacijo vstopnic na e-naslovu: info@isolacinema.org.

Producenta programa Kino Istra – Cinema Istria sta Otok, zavod za razvoj kulture in družbe, in Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper. Informacijska točka Europe Direct Koper, ki soorganizira dogodek Filmski teden Evrope, je partner programa. Podpirajo ga sofinancerji Mestna občina Koper, Občina Ankaran, Slovenski filmski center, podprogram Evropske komisije Ustvarjalna Evropa MEDIA in Ministrstvo za javno upravo. Medijski partner programa Kino Istra – Cinema Istria je Radio Capris.