Martin Eden (Pietro Marcello, Italija/Francija, 2019, 129′)

Avtobiografski roman Jacka Londona o mornarju, ki se s pisateljevanjem povzpne po družbeni lestvici, postane v rokah italijanskega režiserja Pietra Marcella strastno filmsko popotovanje skozi nemirno dvajseto stoletje. Nagrada za najboljšega igralca v Benetkah.

»Martin Eden kot lakmusov papir dvajsetega stoletja. Film, ki Londonov roman premesti iz San Francisca v Neapelj in ga poseje po celem kratkem stoletju, vdahne novo življenje proletarcu, ki želi s pomočjo kulture in pisateljskega poklica postati vreden svoje buržoazne zaročenke. Vrhunski Luca Marinelli oživi lik v vseh njegovih odtenkih: literarnih in človeških politikah. Ambiciozen, pogumen, izviren in ganljiv film.« – Paolo Mereghetti, Corriere della Sera

Dogodkov se lahko udeležijo le obiskovalci, ki imajo veljavno dokazilo o izpolnjevanju enega od pogojev PCT: prebolevnost, cepljenje ali negativni izvid testa. V primeru slabega vremena bodo prireditve na prostem izvedene v dvoranah krajevnih skupnosti. Število mest je omejeno, rezervacije in vprašanja sprejemajo na e-naslovu meri.viler@isolacinema.orgNajbolj sveže informacije o napovedanih dogodkih objavljajo na FB strani in spletni strani Kino Istra.