Vljudno vabljeni na koncert ๐€๐ง๐ฃ๐š ๐™๐š๐  ๐†๐จ๐ฅ๐จ๐› ๐ข๐ง ๐ƒ๐ซ๐š๐ ๐จ ๐ˆ๐ฏ๐š๐ง๐ฎลก๐š – ๐ฉ๐ซ๐ž๐ฉ๐ฅ๐ž๐ญ ๐ฉ๐จ๐ž๐ณ๐ข๐ฃ๐ž ๐ข๐ง ๐ ๐ฅ๐š๐ฌ๐›๐ž v ๐ฉ๐จ๐ง๐ž๐๐ž๐ฅ๐ฃ๐ž๐ค, ๐Ÿ•. ๐Ÿ”. ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ, ๐จ๐› ๐Ÿ๐ŸŽ. ๐ฎ๐ซ๐ข, v ๐๐ซ๐จ๐ญ๐จ๐ค๐จ๐ฅ๐š๐ซ๐ง๐จ โ€“ ๐ฉ๐ซ๐ข๐ซ๐ž๐๐ข๐ญ๐ฏ๐ž๐ง๐จ ๐๐ฏ๐จ๐ซ๐š๐ง๐จ ๐’๐ฏ. ๐…๐ซ๐š๐งฤ๐ขลก๐ค๐š ๐€๐ฌ๐ขลก๐ค๐ž๐ ๐š, ๐Š๐จ๐ฉ๐ž๐ซ.

๐๐จ๐ž๐ณ๐ข๐ฃ๐š ๐€๐ง๐ฃ๐ž ๐™๐š๐  ๐†๐จ๐ฅ๐จ๐› ๐ฃ๐ž ๐ ๐ฅ๐š๐ฌ๐›๐š.
๐†๐ฅ๐š๐ฌ๐›๐š ๐ƒ๐ซ๐š๐ ๐š ๐ˆ๐ฏ๐š๐ง๐ฎลก๐ž ๐ฃ๐ž ๐ฉ๐จ๐ž๐ณ๐ข๐ฃ๐š.
๐’๐ค๐ฎ๐ฉ๐š๐ฃ ๐ฌ๐ญ๐š ๐ค๐จ๐ง๐œ๐ž๐ซ๐ญ. ๐†๐ฅ๐จ๐›๐ข๐ง๐š ๐ง๐ž๐›๐š.

Cena vstopnice: 5,00 eur

๐€๐ง๐ฃ๐š ๐†๐จ๐ฅ๐จ๐› je slovenska pesnica, urednica, kritiฤarka, dramaturginja in prevajalka. Doslej je objavila ลกtiri samostojne pesniลกke zbirke v slovenลกฤini, eno v nemลกฤini v sodelovanju z Nikolaiem Voglom, ponatis prvih treh zbirk v eni knjigi ter dve zbirki v nemลกkem in eno v hrvaลกkem prevodu, izbore pesmi in drugih besedil v ลกtevilnih slovenskih in tujih medijih ter okoli 750 odrskih kritik. Druga in tretja knjiga sta prejeli Jenkovi nagradi za poezijo (2014 & 2016), ฤetrta knjiga pa nagrado kritiลกko sito (2020) za najboljลกo knjigo minulega leta po izboru ฤlanic in ฤlanov Druลกtva literarnih kritikov Slovenije.

๐ƒ๐ซ๐š๐ ๐จ ๐ˆ๐ฏ๐š๐ง๐ฎลก๐š je skladatelj filmske in gledaliลกke glasbe, pianist in harmonikar. Je eden najbolj dejavnih slovenskih skladateljev. Od leta 1991 je ustvaril glasbo za okoli 130 gledaliลกkih in plesnih predstav, 23 filmov in tudi ลกtevilne samostojne kompozicije za komorne skupine in orkester. Za glasbo za gledaliลกฤe in film pa prejel tudi veฤ nagrad (dve nagradi Vesna na Slovenskem filmskem festivalu leta 2004 in 2010, Zlata ptica za doseลพke na podroฤju gledaliลกke in filmske glasbe leta 1999, AGRFT nagrado Zlatolaska leta 2002 ter dve nagradi za najboljลกo glasbo na Slovenskem oglaลกevalskem festivalu SOF leta 2000 in 2003).

ยปDogodek je del kulturnih dejavnosti v knjigarni, ki jo sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.ยซ