Gedore, pod črnokalskim viaduktom domača vsem dobro poznana skupina, obstaja že 17 let. Sestavlja jo šest stalnih članov, ki so nedavno zasnovali, posneli in v svet poslali album, ki je med poslušalci in kritiki požel nemalo pohval. Tomaž Boškin (vokal, harmonika, klaviature, pozavna), Mitja Bobič (klaviature, trobenta, vokal), Marko Hrvatin (kitara), Marko Toškan (bobni, vokal), Simon Markežič (bas kitara) in Jan Baruca (kitara in vokal), ki v zasedbi poskrbi tudi za miks in produkcijo skladb.
Studijski celovečerec s trinajstimi skladbami je poln melodičnih ritmov, nežnih vokalnih harmonij in zapomnljivih pop melodij, za katere je moč trditi, da se bodo zasidrale v spomin vsem, ki jim bodo dali priložnost.
Na albumu se odraža tudi neomajna kreativnost, predvsem pa glasbena zrelost vsakega izmed članov zasedbe, saj prav vsi veljajo za prekaljene mačke domače glasbene scene. Svojo kilometrino so namreč pridobili na istrskih veselicah, na katerih so poslušalce/obiskovalce lahko navdušili z izvirnostjo svojih skladb, predvsem pa s kakovostno, do potankosti dodelano izvedbo le-teh.
In nenazadnje, nedavno so na jubilejnem festivalu Popevka s skladbo Od tu do tam prepričali tudi strokovno žirijo in odnesli prvo nagrado. Sicer pa so v vseh teh letih bili spremljevalna skupina mnogih znanih obrazov primorske glasbene scene, denimo Slavka Ivančiča, Anike Horvat, Rudija Bučarja, Iztoka Novaka Easyja, Tulia Furlaniča ter drugim.
-vstop prost-