Obeta se nam koncert, ki ne bo prvoaprilska šala, predvsem zato, ker se bo odvil v soboto, 2. aprila ob 20.30 v Centru mladih Koper.
Pripravite se torej na dva mastna benda, katerima je post-punk skupni imenovalec, ponujata in preigravata pa še mnogo več; LELEE in INSAN.
Vstopnina:
• mladi do vključno 30. leta: 3 EUR
• mladi od vključno 31. leta: 5 EUR
______________________________________________________________
🦑 LELEE 🦑
Domača zvedava indie-rock/post-punk zasedba Lelee, ki predstavlja utelešenje multikulturnega povezovanja med balkanskimi glasbeniki od Vardarja do Triglava, saj ga sestavljajo beograjčanka Jelena Rusjan (Borghesia, TRUS!) na vokalu in basu, Makedonec Damjan Manevski (Rush to Relax, Molokai) na vokalu in kitari ter domača bobnar Jan Kmet (balans, Kalu) in synth mag Blaž Gracar (Blaž). Kot del karavane Klubskega maratona Radia Študent leta 2020 se je trio s svojim iskrivim in vznemirljivim indie kitarskim zvenom ter prepletanjem moško-ženskih vokalov v makedonščini in srbščini hitro vpisal v zavest regionalne alternativne javnosti.
Njihov prvenec ‘Čuka bije pumpa’ (Moonlee Records, Ill in the Head Records, 2021) prevevajo udarna žensko-moška večjezična dvoglasja v tradiciji zasedb Yo La Tengo, ki ostanejo dolgo zasidrana v vaših glavah. Trojica navdih črpa pri pionirskem nespoliranem zvoku indie rock dinozavrov à la Dinosaur Jr. in The Pixies, novodobnih indie punk ambasadorjih kot so Sweeping Promises in Uranium Club, lahkoživem jangle popu iz obeh ameriških obal in v smislu regionalne avtentičnosti tudi jugoslovanskem novem valu. Navkljub generacijski razliki vsi člani benda delijo iskreno naklonjenost do zvokov iz polpretekle indie zgodovine, ki jih radi gnetejo v sodobnejše inačice, s katerimi
naslavljajo modernega poslušalca.
Lelee so mojstri spevnega indie pesmopisja z občutkom za popovsko dostopnost, ki z lahkoto servirajo hitro zapomnljive refrene in vedre, včasih nostalgične in mestoma tudi bolj srborite melodije, prikrojene za dolge avtocestne eskapade in poletna pohajkovanja. Damjan radoživo rožlja po svoji električni kitari, Jelena servira bas linije, ob katerih vas zasrbijo prsti na nogah, Jan pa skrbi, da vse skupaj deluje kot popolna zvočna kulisa za poznopopoldansko alter džuskanje na poletnem vrtu. Lahko bi rekli, da gre pri Lelee za nekakšen namišljen jadranski indie rock, ki je emotiven, iskren in neposreden, predvsem pa prikrojen tudi za sredinske radijske frekvence in širše poslušalstvo.
Lelee so:
Damjan Manevski (kitara, vokal)
Jelena Rusjan (bas kitara, vokal)
Jan Kmet (bobni)
Blaž Gracar (synth)
https://www.facebook.com/leleeband
https://www.instagram.com/leleeband
https://lelee.bandcamp.com/
_______________________________________________________________
🕷 INSAN 🕷
Insan je kolektiv, ki je s svojim eksperimentalnim, glasbenim delom začel s koncem leta 2014 na ljubljanski AGRFT. Presegajoč žanrska določila postpanka, trapa in hardcora se skozi udarno poetiko spogleduje s prvinami synthpopa. S koncem leta 2019 fantje in dekle pri zagrebški založbi VIŠE MANJE ZAUVIJEK izdajo svoj prvi album Insan & grupa Ljudi. Album predstavlja zgodbo o preobrazbi neke ljubezni in o njenem nemogočem soočanju z lastno sredino, obenem pa zaokrožuje prvo ustvarjalno fazo kolektiva, ki v pogovornem razvrščanju prejme oznaki bunker pop in boogie pank.