Vabljeni na zaključni koncert poletnega koncertnega programa Centra mladih Koper. Uživali boste lahko ob akustičnemu nastopu skupine NOAIR, ki bo pripravila poseben program z glasbenimi gosti. V drugem delu večera pa se boste lahko razplesali ob ritmih skupine Čao Portorož.

Vstopnina:
3 EUR za mlade do 30. leta,
5 EUR za ostale.

Za obiskovalce bo omogočeno brezplačno COVID testiranje, ki bo potekalo med 19.30 in 22.30.


NOAIR

Obalna štiričlanska zasedba NOAIR hara po različnih indie žanrih že od leta 2012. Prvenec EXISTENTIAL, izdan leta 2014, je bil osredotočen na melodičnost, ki se kaže v številnih preoblekah zvoka in ritma, ter v družbenokritičnih in introspektivnih besedilih.

Svoj drugi album SUPERHUMAN je zasedba izdala junija 2017 in z njim požela izredno pozitivne kritike. Muzikobala je Superhuman izbrala za album leta 2017, časopis Delo pa za album tedna. V začetku novembra 2017 so se predstavili tudi v bolj “intimno izštekani” luči na Izštekanih na Valu 202 in prav zato so aranžmaje svojih pesmi dodobra prevetrili. V živo priključeni na elektriko pa intenzivno krmarijo med alternativnim in pop svetom. V letu 2019 je bila skupina izbrana kot eden izmed talentov mreže INES, ki združuje showcase festivale širom Evrope. Prvi izmed festivalov, na katerem je obalni band zaigral januarja 2019, je bil domači MENT, septembra pa je bil povabljen na svoj drugi showcase festival in prvi v tujini – na dunajski Waves Vienna. V letu 2020 so fantje izdali svoj prvi single v slovenščini Igra, v letu 2021 pa se ob omejitvah in manjšem številu nastopov pripravljajo na snemanje novega albuma.

ČAO PORTOROŽ

Nabrita zasedba nas pozdravlja z novo, tretjo ploščo POP. Podivjanemu rokenrolu in sladkosti indie rocka zdaj dodaja elektronske zasuke, ki jih narekujejo odločni udarci ritem mašine in nalezljive sintovske linije. Alter rock 90. let še naprej teče po žilah; evforijo dvigujejo značilni, večjezični vokalni vzkliki, v njihovi pankovski drži pa se še vedno čuti starošolski jugo temperament. Od Portoroža čez cel Balkan, širšo regijo in še dlje – “čao” razumejo povsod. “Pop je (…) enostavno čitljiv, poskočno speven in odmevno udaren.” Miroslav Akrapović, ODZVEN

“…dečki so nazaj s svojim svežim tretjerojencem POP, ki so ga tokrat z odra veselo razkazali vsem prisotnim. Vsem prisebnim so prikazali samozavesten nastop, vidno so se zabavali in res jih je bilo veselje gledati.” RADIO ŠTUDENT

Album POP lahko poslušate na Bandcampu.


Dogodek sofinancira Mestna občina Koper in Luka Koper.