Koncert priznanega ruskega pianista Stanislava Soloviev-eja
petek, 1. oktober, ob 19.00 uri, v dvorani Pokrajinskega muzeja Koper

Na sporedu je 6. koncert cikla Amabile, ki ga organizira Društvo prijateljev glasbe.

Priznani ruski pianist Stanislav Soloviev bo predstavil zanimiva dela Bacha-Tausiga, Haydna, Čajkovskega, Rahmaninova in Liszta.

Stanislav Soloviev je leta 2003 diplomiral na Sankt Petersburškem konservatoriju. Že kot študent se je uspešno predstavljal na pomembnih tekmovanjih, na katerih je bil vedno nagrajen. Nastopil je že po vsem svetu. Večkrat je snemal za različne radijske hiše in snemalne studie, med katerimi gotovo izstopa snemanje za znamenito Deutsche Grammophom.

Njegove izvedbe požamejo vedno navdušene pohvale občinstva in kritike. O njem so napisali: “Solovjev kaže neizpodbitno umetniško intuicijo in okus. Njegov način izvajanja me je prepričal, da je klasična glasba še živa.” (časopis Novyi Peterburg, Rusija).

“Stanislav Soloviev je eden od ekskluzivnih umetnikov, ki naravno združuje virtuozen temperament in kontemplacijo. Z lahkoto predvaja najtežje zvočne strukture v hitrem tempu in takoj preide v kontemplacijo z veliko pozornostjo do najbolj občutljivih odtenkov glasbe.” (revija Ruch Muzyczny, Poljska).

Cena vstopnic je 10 €, za študente, upokojence 7 €, za dosedanje člane, starše učencev in učitelje GŠ Koper 5 €. Prost vstop za otroke, učence GŠ Koper in dijake UG.

Velja PCT pogoj.