KONTRADIKSHN 👽
(Electronic rock / break-beat / Electro-punk – live trio – SI)
Slovenska electro-rock mašina KONTRADIKSHN je februarja letos izdala novo ploščo 𝐀𝐇𝐄𝐀𝐃 𝐎𝐅 𝐎𝐔𝐑𝐒𝐄𝐋𝐕𝐄𝐒 in se po pandemijskem dremežu vrača na odre po Sloveniji in širom. Na popolnoma na novo postavljenem setu bodo predstavili nove skladbe, manjkal pa ne bo niti starejši, že ustaljeni nabor pesmi. Domači trio imenu primerno združuje nezdružljivo in na hipnotičen ples privabi tudi tiste, ki se bolj poredko znajdejo na plesišču. Bendov spoj lomljenih ritmov, synth punka, sodobne elektronike in še česa je Sigic opisal kot srečanje The Prodigy, Laibach in The Chemical Brothers.
𝐎𝐍 𝐃𝐄𝐌𝐀𝐍𝐃 (𝟐𝟎𝟐𝟑)
https://www.youtube.com/watch?v=H6eqHRB9c40
𝐄𝐗𝐂𝐄𝐒𝐒 (𝟐𝟎𝟐𝟐)
https://www.youtube.com/watch?v=gBc_m2eBNQw
𝟎𝟐𝟕 (𝟐𝟎𝟏𝟕)
https://www.youtube.com/watch?v=OMVSlsqxnxA
Rockline medtem hvali bendovo sposobnost ostajanja korak pred časom, slavospeve pa mu pojejo tudi po državah bivše Jugoslavije, kjer Kontradikshn nastopa že od samih začetkov – med drugim je bend leta 2013 med 400 tekmovalci osvojil 2. nagrado na največjem regionalnem festivalu za nove bende, Demofestu v Banja Luki. Uspeli so že dvakrat prepotovati vse države bivše Jugoslavije, v letu 2017 pa so premaknili svojo mejo s kar 13-dnevno turnejo in enajstimi koncerti po Avstriji, Češki, Poljski, Slovaški in Madžarski. Od takrat so se zvrstili še številni nastopi in turneje tako po Sloveniji kot po Evropi, leta 2016 pa so izdali polnopravni prvenec Reframing, ki je težko pričakovanega naslednika prejel februarja letos.
Ob izdaji albuma so februarja letos razprodali klub Kino Šiška.
—–
✨Le Serpentine 🐍
(indie-rock / dream pop / post punk – SI)
Novi val slovenske alternative oziroma krajše – Le Serpentine. Krajnski rock band, ki meša primesi alternative 80-ih, indie rocka, dream popa in post punka. Vse to v slovenskem jeziku. Za skupino je že kar nekaj uspešnih koncertov na velikih in malih odrih po vsej Sloveniji. Septembra 2015 so izdali svoj prvenec ”Ujemi val”. V letu 2018 in 2019 so ‘’Le naprej’’, ‘’Črnobel’’, ‘’Zadeta od interneta’’ ter ‘’Vrtiljak’’ postale popevke tedna na Val202 in s tem zelo barvito napovedale drugi album ‘’Pobarvanka’’, ki je izšel oktobra 2019. Istega leta jih je v jutranji oddaji na Val 202 gostil Andrej Karoli. Februarja 2020 je sledilo izštekavanje pri Juretu Longyki v oddaji Izštekani na Val 202. S pesmijo “Ostani” so se leta 2022 po kratkem premoru znova pojavili na radijskih valovih in s tem napovedali svoj nastop na predizboru za pesem Evrovizije na EMI 2022, kjer so se predstavili s pesmijo “Tud teb se lahk zgodi”. Pesem “Ujemi val” iz njihovega prvenca, se trenutno vrti v mednarodno nagrajenem celovečernem dokumentarnem filmu “Ena Za Reko: Zgodba Save”.
Grga Jokić – bass kitara
Anže Kern – bobni
Tjaša Teropšič Ahačič – vokal
Žiga Jokić – kitara / vokal
Matej Naglič – klaviature / harmonika
—–
🪙 VSTOPNINA 🪙
– mladi do 30. leta: 5 eur
– mladi nad 30. letom: 8 eur
🪩 Vrata: 20.30