Tradicionalna majska prireditev Koper na dlani je prav poseben dogodek, na katerem se na enem mestu oziroma ”kot na dlani”, javnosti predstavljajo krajevne skupnosti, turistična društva in drugi ponudniki Mestne občine Koper.

Tradicionalna prireditev ob občinskem prazniku bo letos popestrila dogajanje v mestu v nedeljo, 15. maja. Vzdolž Pristaniške ulice in na okoliških lokacijah se bodo med 10. in 15. uro predstavljale krajevne skupnosti in turistična društva destinacije Koper. Z animacijami, kulinariko, glasbili, delavnicami in drugim zanimivim dogajanjem bodo obiskovalcem skušali približati stare običaje in značilnosti bogatega zelenega podeželja Kopra.

Ta dan bomo v mestu gostili tudi potniško ladjo Celebrity Constellation z okvirno dva tisoč potniki, zato bo utrip v mestu zagotovo zelo živahen. Dogajanje bodo dodatno popestrile še Istrske igre, kot so igranje more, skakanje v vrečah in igranje briškole.

Dan se bo zaključil z večernim koncertom na Titovem trgu, s pričetkom ob 20. uri. Nastopila bo Nina Pušlar, za ogrevanje pa bo poskrbela zasedba Corti Collective. Koncert bo za vse obiskovalce brezplačen.