V nedeljo, 4. julija, med 19.00 in 23.00 uro, vas Golden Loggia Koper vabi na čisto pravo kulinarično poslastico v okviru dogodka MARISTRA – Gastronomski zakladi Istre in morja.

Na dogodku bodo sodelovali štirje Masterchef kuharji, ki se bodo vsak s svojo jedjo predstavili v 4-hodnem meniju. Z nakupom kupončka boste lahko degustirali posamezno jed ali pa celotni degustacijski meni, ki bo sestavljen iz:
– hladne predjedi Žiga Gabrovca (brancinov karpači z olivnim oljem),
– tople predjedi Maše Trubačev (sip v vinu s kremno polento),
– glavne jedi Adama Šerca (saltimbocca boškarina in krompirjev pavé s tartufi) ter
– sladice Ane Potočnik (sorbet iz sezonskega sadja s suhim ledom, sadno marmelado in čokoladno zemljo s pinjolami).

Vsaka jed bo pripravljena s sestavinami vrhunskih lokalnih proizvajalcev – brancina Fonda, Barba soli, olivnega olja Lisjak in tartufov Gold Istra, da grlo ne bo suho pa bodo poskrbeli vinarji, destilaterji in pivovarji slovenske Istre. Vse sestavine bo na licu mesta možno tudi kupiti.

Večer na dih jemajoči arhitekturni kulisi bo popoln z glasbeno spremljavo lokalnega tria JazzObala. JazzObala Trio je plod sodelovanja mentorjev kolektiva istoimenskega glasbenega izobraževanja. V okviru dogodka Maristra bodo ob 4-hodnem meniju pripravili 4-hodno glasbeno popotovanje; začeli bodo s swingom, ki mu bodo sledili bossa nova, funk in soul. Postregli ga bodo na trobentini posteljici z basovskim prelivom, posuto z bobnarskim prahom. Z vami bodo Sandi ŠtorSimone Lanzi in David Nik Lipovac.

 

Projekt MARISTRA je sofinanciran iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. Za vsebino so odgovorni partnerji projekta. Organ upravljanja določen za izvajanje Operativnega programa ESPR v Republiki Sloveniji 2014 – 2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.