Mladen Stropnik: Dunajc Pomfrit – Sašo Bezjak, Sinišo Labrovićem, Natašo Skušek 

Kustosinja: Majda Božeglav Japelj

Galerija Loža, Koper, 17. 11. 2023–21. 1. 2024 | Otvoritev: petek 17. 11. 2023, ob 18.00 uri 

Mladen Stropnik se uvršča med uveljavljene predstavnike srednje generacije, ki delovanje na področju sodobne vizualne umetnosti udejanja s prepletom različnih medijev, tehnik in postopkov. Njegov prepoznavni osebni slog, ki korenini v estetiki minimalnega,  se umešča v sfero sodobnega eksperimentiranja z inovativnimi konceptualnimi prijemi. V svojih  delih na papirju, grafikah, risbah, fotografijah, pa tudi skulpturah in videih, se dotika različnih tematik, kjer ne manjkajo tiste s seksualno vsebino, ki so predmet koprske razstave. Ponazarja jih z veliko mero humorja in razorožujoče iskrenosti, kot odmev osebnega in skorajda intuitivnega doživljanja sveta. Nekatera dela na razstavi bodo v obliki nezamenljivih žetonov NFT, digital art collectiblov, novodobnemu fenomenu, ki omogoča lastništvo določene vrednosti; za neoprijemljive objekte, virtualne risbe, ali nečesa v fizični obliki. Ogled je možen s pomočjo QR kode. Nekatera dela, kot tisto z naslovnice vabila, “kristali soli”, omogočajo s pomočjo aplikacije artiviva.com  celosten ogled na mobilnem telefonu. Ob priložnosti svoje prve osebne razstave v slovenski Istri bo avtor izdelal tudi umetniški objekt, »mrč«, ali dva.

V slogu njegove  pogosto utečene prakse, ko svojo ustvarjalno energijo prepleta in izmenjuje z drugimi avtorji, bodo na razstavi sodelovali še trije umetniki: Saša Bezjak, Siniša Labrović in Nataša Skušek.

Svoja dela je razstavljal na osebnih in skupinskih razstavah  doma in na tujem. Živi in dela v Ljubljani. mladenstropnik.com

Razstava nastaja v sodelovanju z Gregor Podnar, Vienna.

Zahvale: Jaka Babnik, Martin Petrič, Gregor Podnar, Mateja Pucko, Muzej-Museo Lapidarium, Novigrad-Cittanova

Za več informacij kliknite tukaj.