Novoletni orgelski koncert Renate Bauer kot zaključni koncert inavguracijskega festivala orgel koprske stolnice.

Zaradi veljavnih ukrepov preprečevanja širjenja okužbe s koronavirusom SARS-CoV-2 in zagotavljanja varnosti udeležencev je število mest omejeno na 300 .
Vstop je prost (s predhodno rezervacijo in gratis vstopnico) do zapolnitve prostih mest.
V cilju omogočanja udeležbe vseh zainteresiranim prosimo za odgovorne rezervacije in vestno sporočanje morebitnih odpovedi rezervacij.
Rezervacija brezplačnih vstopnic je možna tudi preko SMS sporočila na tel. št.: +386 71 300 488 z navedbo imena in priimka ter želenega števila vstopnic, zaželena pa je tudi navedba vašega e-poštnega naslova.
Prevzem rezerviranih vstopnic je možen najkasneje 15 minut pred koncertom pred glavnim vhodom v stolnico, kasneje bodo morebitne preostale vstopnice razdeljene zainteresiranim.
Obvezno je izpolnjevanje PCT pogoja, predložitev osebnega dokumenta in nošenje zaščitne maske.

Lepo vabljeni!

Več informacij o inavguracijskem festivalu na: https://orglekoper.si/ 

Renata Bauer je na Akademiji za glasbo v Ljubljani študirala klavir pri Tanji Zrimšek in Zdenki Novak ter orgle pri Hubertu Bergantu. Leta 1984 je z odliko diplomirala iz obeh inštrumentov. Klavirsko specializacijo je opravila pri Olgi Jovanović v Beogradu, orgelsko pa pri Hubertu Bergantu leta 1995. Podiplomski študij je sklenila s samostojnim recitalom z deli Maxa Regerja na Schukejevih orglah v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Kot redna profesorica poučuje orgle na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. Do danes je v njenem razredu diplomiralo oz. magistriralo 29 študentov in dve podiplomantki − specialistki. Leta 2001 je bila predsednica žirije na 5. Evropskem tekmovanju mladih orglavcev v Ljubljani, letih 2005 in 2007 članica žirije na državnem tekmovanju mladih glasbenikov v disciplini orgle na Hrvaškem (Varaždin, Zagreb), leta 2007 članica žirije na tekmovanju mladih orglavcev Češke in Slovaške. V letih 2009 in 2018 je bila predsednica žirije tekmovanja slovenskih glasbenikov za orgle. Samostojne recitale je poleg Slovenije imela v Angliji, Norveški, Švici, Nizozemski, Avstriji ter na orgelskih festivalih na Češkem, Hrvaškem, Slovaškem, v Švici in Italiji; sodeluje tudi v komornih skupinah.

Je umetniška vodja Poletnega orgelskega cikla Franc Goršič in Poletja v Trnovem ter redno vodi orgelska izpopolnjevanja. Za otroke in mladino prireja koncerte, na katerih vzbuja zanimanje za orgelsko umetnost.