Velika pregledna razstava hrvaškega umetnika Nemanje Cvijanovića odpira bogato programsko leto 2023. Prvo večjo predstavitev tega avtorja, ki uspešno deluje v hrvaškem in mednarodnem prostoru, v Sloveniji Obalne galerije Piran pripravljajo v sodelovanju s številnimi partnerji (Občina Piran, Mestna občina Koper, Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Ministrstvo za kulturo Republike Hrvaške, Občina Reka, Mestni muzej Reka, Fondacija Rosa Luxemburg Stiftung Beograd).

Razstava z naslovom Trg neravnodušnih je rezultat avtorjevega izbora ključnih del ustvarjalno in razstavno plodnega obdobja dveh desetletij. V štirih razstaviščih Pirana in Kopra – Mestna galerija Piran, Galeriji Meduza in Loža ter Skladišče Libertas Koper – bo predstavljen širok razpon medijskih izrazov: fotografije, slike, keramika, kolaži, video, grafike, instalacije in multimedijske stvaritve. Razpored po različnih lokacijah ne sledi kronološkemu zaporedju, temveč izpostavlja avtorjevo namero, da njegova konceptualno močna dela dobijo ustrezno prostorsko namestitev in priložnost vzpostavljanja vznemirljivega dialoga z gledalcem.

BREZPLAČNI MINI BUS

V sodelovanju s Turistično agencijo MAONA iz Pirana bo v soboto, 25.3.2023 organiziran brezplačni avtobusni prevoz na relaciji Koper-Piran-Koper za ogled razstave v Mestni galeriji Piran.

Odhod iz Kopra v Piran ob 15.00 uri, vstopna točka: Parkirišče Skladišča Libertas, Kopališko nabrežje, 6000 Koper.

Odhod iz Pirana v Koper ob 17.30, vstopna točka: Avtobusna postaja Piran.