Vljudno vabljeni na otvoritev slikarske razstave, na kateri se predstavlja ljubiteljski slikar Taljub Lapanje, prejemnik prve nagrade na VIII. Ekstempore v starem mestnem jedru Kopra z naslovom »Sveže. Sončno. Sočno!« (2018).

V Kopru rojeni avtor je javnosti bolj znan kot glasbenik – kitarist. Na Osnovni šoli Antona Ukmarja v Kopru je zaposlen kot profesor razrednega pouka. S slikarstvom se je začel ukvarjati okoli leta 2000. Leta 2017 se je vključil v Društvo likovnih ustvarjalcev Vrtnica iz Portoroža. Leta 2018 je na VIII. Ekstempore v starem mestnem jedru Kopra prejel 1. nagrado in istega leta tudi Veliko odkupno nagrado na LIII. Mednarodnem slikarskem ekstempore v Piranu. Leto kasneje je na IX. Ekstempore v starem mestnem jedru Kopra prejel še pohvalo za likovni dosežek. Svoja dela večkrat razstavlja, najpogosteje v Cafe Galeriji v Piranu. Tokratno razstavo bo avtor odprl malo drugače, s kitarskim nastopom.

Pričujočo razstavo je omogočila Mestna občina Koper, organizator likovnega ekstempore v starem mestnem jedru Kopra in predstavlja del nagrade avtorju.