TŠKD Sv. Miklavž iz Gračišča organizira “Praznik Šparinge” ali po domače “Otave” ki ga bodo letos izpeljali v nedeljo 21. aprila 2024 in vključuje tudi »ŠPARGLJEV POHOD«.
Letošnji pohod bo organiziran po poti, imenovani »TOMŠIČEVA POT«, po pisatelju, sedaj že pokojnemu Marjanu Tomšiču. Dolga leta je služboval kot učitelj na osnovni šoli v Gračišču, v vasi je tudi stanoval ter veliko pisal o običajih in navadah ljudi, ki so prebivali v Istri.
Pot bo potekala iz Gračišča preko Brgada do Sv. Kvirika, kjer je pisatelj pokopan ter nazaj v Gračišče. Pred dvorano v Gračišču bo prijava in zbor pohodnikov od 8:30 do 9:00, kjer vsi dobijo čaj, kavo ali vodo in nekaj sladkega za lažjo pot. Ob prijavi bo potrebno poravnati prijavnino v znesku 7,00 € (v kar je vključen voden pohod, pijača ob postanku in kosilo ob povratku).
Vsi pohodniki, ki se bodo odpravili na pohod naj se zavedajo, da gredo na pot na lastno odgovornost. Potrebna je primerna obutev, po želji pohodne palice in pijača.
Ob 9.00 uri bo odhod izpred dvorane v Gračišču. Pohod bo trajal cca 4 ure z vmesnim postankom cca 30 min na Sv. Kviriku , kjer bo kratek »In Memoriam« na pokopališču pokojnemu pisatelju Tomšiču. Nato sledi povratek proti Gračišču.  Okoli 14.00 ure naj bi se  vsi pohodniki ponovno zbrali pred dvorano, kjer bo nato kosilo za vse udeležence. Sledilo naj bi tudi malo presenečenje!
  • ob 8:30 do 9:00 zbor pohodnikov
  • ob 9:00 uri odhod
  • ob 11:00 uri počitek in memoriam Marjanu Tomšiču na pokopališču
  • ob 11:30 vrnitev pohodnikov v Gračišče
  • ob 14:00 uri kosilo za vse udeležence s presenečenjem

Pohod je lahek, potrebna je primerna obutev in nekaj pijače, v primeru slabega vremena pohod odpade.

Prijave na tel. 051 458 268 – Nada ali na el. naslov: 61nada.babic@gmail.com sprejemajo do 20.4.2024.

Ljubitelji narave, pohodništva in dobre volje vabljeni na “Praznik Šparinge” in »Špargljev pohod« v Gračišče.
Spremljajte stran TŠKD Sv. Miklavž, kjer vas bodo sproti obveščali, če pride do kakšne spremembe glede pohoda (slabo vreme).