TŠKD Sv. Miklavž iz Gračišča v sodelovanju s MTB Bržanija po krajšem premoru spet organizira “Praznik šparinge”, ki ga bomo letos izpeljali v nedeljo 24. aprila 2022, v kar smo vključili »ŠPARGLJEV POHOD« in »ŠPARGLJEVO BICIKLIJADO« in zato vabimo vse ljubitelje narave, pohodnike ter kolesarje, da se ga udeležijo.
Pred dvorano v Gračišču bo prijava in zbor pohodnikov ter kolesarjev od 8.00 do 9.00 ure, kjer vsi dobijo čaj, kavo ali vodo in nekaj sladkega za lažjo pot.
Ob prijavi bo potrebno poravnati prijavnino v znesku 7,00 € (v kar je vključen voden pohod oz. kolesarska tura, pijača ob postanku in kosilo ob povratku).
Vsi pohodniki in kolesarji, ki se bodo odpravili na pohod oz. kolesarsko turo, naj se zavedajo, da gredo na pot na lastno odgovornost.
Pohod bo trajal cca 4 ure z vmesnim postankom cca 30 min in je srednje lahek, povratek bo ob cca 14.00 uri in po potekal tako:
Ob 9.00 uri bo odhod izpred dvorane v Gračišču čez staro vaško jedro do steze, ki vodi na Lačno in nato do razglednega stolpa na nadmorski višini 451m. Pot nas bo nato vodila po slemenu hriba do odcepa za Smokvico, od koder se bomo spustili do zaselka Pićuri, od tam pa v Smokvico (279m n. v.). Iz Smokvice se bomo povzpeli do Sv. Kvirika (408m n. v.), kjer se bomo malo odpočili in potem nadaljevali pot. Povratek na izhodiščno točko bo potekal po gozdni poti do ceste Smokvica-Lukini, nadaljevali bomo po asfaltu (cca 500m) do poljske poti, ki nas bo pripeljala do cilja – pred dvorano v Gračišču.
Prijave za pohod zbira Irma Babič, do 20. aprila 2022 na tel.številko 031/469-362 oz. el.naslov: irma.babic@gmail.com
Kolesarska tura:
Tako kot pohodniki, bodo tudi kolesarji štartali ob 9.00 uri izpred dvorane v Gračišču. Zaščitna oprema za kolesarje je obvezna, udeležba dogodka je na lastno odgovornost. Dodatne informacije o poti in prijave zbira Žiga Babič, tel.št. 041/484-543 oz. el.naslov:
brzanija@gmail.com – do 20.aprila 2022.
Po končanem pohodu in kolesarjenju, se vsi dobimo v dvorani v Gračišču, na špargljevih dobrotah in dobri kapljici, za dobro voljo in vzdušje pa bodo poskrbeli mladi harmonikaši.
Vabljeni na naš “Praznik šparinge”, ki bo ne glede na vremenske nevšečnosti ter spremljajte stran TŠKD Sv.Miklavž in MTB Bržanija, kjer vas bomo sproti obveščali, če pride do kakšne spremembe glede pohoda oz. kolesarske ture.