Ob okroglem jubileju istrske književnice Nelde Štok Vojska vas vabimo na predstavitev njene nove knjige,

Hišne zverinice in druge znanke v četrtek, 9. novembra 2023, ob 18. uri v Pretorsko palačo v Kopru.

Z nami bodo še ilustratorka Karin Berce, glasbenica Nika Solce in učenci Osnovne šole Ivana Babiča Jagra Marezige.

 

Hišne zverinice in druge znanke Poučne, smešno-resne predstavitev živali je četrta knjiga Nelde Štok Vojska, ki je izšla pri založbi Libris. Avtorica na šaljiv način predstavi živali, ki se smukajo v naši bližini. Besedilo dopolni tudi z rimami in ugankami. Živali razdeli v štiri sklope: družabnice z dvorišča (osel, koza, koklja, pujsa, pes), hišne zverinice (muha, pajek, škorpijon, molj, netopir), vrtne prebivalke (bogomolka, žaba, metulj, kača, deževnik) in navihanke z obronkov gozda (kukavica, zajec, veverica, jež, mravlja). Čudovite ilustracije živali so delo ilustratorke Karin Berce. Knjiga je izšla s pomočjo Mestne občine Koper.

Nelda Štok Vojska (1943) je diplomirana sociologinja, ki živi v Marezigah. Je izjemno plodovita istrska književnica, ki ustvarja za otroke in odrasle. Svoja dela zapisuje v knjižni slovenščini in v domačem istrskem narečju. Je tudi prejemnica Kocjančičeve nagrade (leta 2006). Otroška slikanica Hišne zverinice in druge znanke Poučne, smešno – resne predstavitve živali je njena 24. knjiga.

Karin Berce (1976) je likovna ustvarjalka, ki se veliko ukvarja z ilustracijami za najmlajše. Otrokom z živimi barvami in prikupnimi ilustracijami, prežetimi s toplino in ljubeznijo, odpira pravljična vrata v svet branja.

Organizatorja prireditve: knjigarna in založba Libris in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, območna izpostava Koper. Prireditev je del kulturnih dejavnosti v knjigarni, ki jih sofinancira Javna agencija za knjigo RS. Prireditev je podprla tudi Mestna občina Koper.