Likovna dela Lučke Šparovec, ki se predstavlja v Galeriji Meduza v Kopru, so elegantna, prefinjena in senzibilna. Njen likovni izraz so risbe, slike in objekti. Ob njenem kontinuiranem ustvarjanju lahko opazimo, da se linije/črte iz realističnih oblik vse bolj reducirajo v nekakšne abstraktne forme. Lučka Šparovec se je pred kratkim začela intenzivneje ukvarjati tudi s sliko. V tem trenutku jo še bolj abstrahira in z neprepoznavnostjo linij gradi podobe, ki dajejo občutek nekega resničnega pojava. Avtoričino izražanje, ki temelji na svetlem koloritu, venomer spremlja roza barva, ki je rdeča nit, kontinuiteta v Lučkinem opusu.

Razstava v Galeriji Meduza zajema risbe večjih dimenzij, slike in objekte. Risbe funkcionirajo individualno, prav tako pa se povezujejo z objekti. Interakcija risbe in objekta predstavlja zgodbo subjekta v današnjem času, ki namenja poudarek duhovnemu življenju, po drugi strani pa je nasprotje materialnemu. Oba pola tvorita celoto kot materializacijo misli.

Lučka Šparovec se je rodila leta 1984 v Kranju. Slikarstvo je študirala od leta 2005 do 2010 na Šoli za risanje in slikanje − Visoki strokovni šoli v Ljubljani − ter diplomirala z odliko. Na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani je leta 2016 v času magistrskega študija prejela univerzitetno Prešernovo nagrado za slikarstvo. Razstavljala je v Kanadi, Angliji, Rusiji, Avstriji, Italiji, na Slovaškem, v Turčiji, Izraelu in na Balkanu. Leta 2019 je zastopala Republiko Slovenijo v Črni Gori na mednarodni likovni koloniji Dijalogom do saradnje u Jadransko-jonskom regionu, v okviru Jadransko-jonske inciative. Je članica Društva likovnih umetnikov Ljubljana in Likovnega društva Kranj.