Manifest SPEKULA
17. 9.-8. 10. 2021
Galerija Insula Izola in Galerija Meduza Koper

»POLLEN SURFACES – Art as thoughts on nature, PRAŠNE POVRŠINE – umetnost kot misel o naravi«, zajema videnje sodobnih trendov kulturno umetnostnih pojavov in umestitev umetniških del v odnosu z naravo in njeno skrb-ohranitev.


Galerija Meduza, Koper
24. 9. 2021 ob 18.00

▪ EDA BIRSA
▪ NINA MRŠNIK
▪ LARA J. MARCONI
▪ kustos / TILEN ŽBONA

Del razstave z naslovom DIAPAZON POGLEDA bo od 24. septembra na ogled v Galeriji Meduza v Kopru, kjer bodo razstavljale Nina Mršnik, Lara Marconi in Eda Birsa.

Avtorice se uvrščajo v dejavne akterke sodobne umetniške produkcije skozi prizmo treh različnih pristopov, ki tvorijo celoto skupnega jezika; tako slikarska dela in podobe Ede Birsa pričajo o pomembnosti transferja na duševni ravni, Lara Marconi vpenja lastno delo v slehernega prevajalca ponavljajočih in sintetičnih podob ob preoblikovanju dvodimenzionalne ploskovne naracije pravljičnih motivov, Nina Mršnik pa širi polje poslikane površine v kontekst particitornega doživljanja umetnine kot nekakšen konstrukt okušene izkušnje, in sicer tako, da s prostorsko instalacijo ter z vpenjanjem estetsko dognanih vrednot tvori nove situacije reinterpretiranih izkušenj.


Celoten program manifesta: www.pef.upr.si.