Na predavanju se boste sprehodili skozi vse pozitivne plati te dobre prakse, razblinili morebitne predsodke in spoznali kanale in načine skozi katere upeljati ponovno uporabo v svoje življenje. “Second hand” oblačila, embalaža, pohištvo, knjige in tehnika bodo le nekatera izmed področij katerih se boste dotaknili in uvideli moč, ki jo imate v svojih rokah, ko ste  v vlogi potrošnika.

Spoznali boste tudi različne načine za kreativno ponovno uporabo izdelkov in nekaj različnih ustvarjalcev ter posameznikov, ki si preko predelave in ponovne uporabe ustvarjajo delo, ki je lahko sanjsko.

Poskrbimo, da bo naš planet čistejši, z manj odpadki. Vsak posameznik lahko naredi veliko.

Metka Magdalena Šori

Sejalka dobrih semen na področju izmenjave in ponovne uporabe. S projektom Reciklandija-magična dežela, kjer odpadki dobijo novo življenje je v sodelovanju z Marjetico Koper vpeljala ponovno uporabo na osnovne šole MOK, ustanovila je SWAPjeTOP dogodke za ženske z izmenjevalnico oblačil, modnih dodatkov in idej ter pod okriljem Komunale Izola ustanovila prvi primorski center uporabnih predmetov CUP, ki deluje z inovativnim brezdenarnim sistemom izmenjave. Sanja o mestu, kjer je izmenjava možna na vsakem koraku, kjer bo vsega dovolj za VSE.

Prispevek 10€, plačilo preko TRR Center Diha (vsi, ki imate plačano vadnino je dogodek vštet v ceno).
Predavanje bo potekalo preko spleta. Začetek ob 20.00 uri (trajanje cca. 90 min).
Prijave obvezne do petka do 20 ure na centerdih@gmail.com. Po prejetju plačila vam pošljemo preko maila link do predavanja.

TUKAJ pa si lahko pogledate, katera vsa predavanja, delavnice bodo potekale vse do konca julija.