FESTIVAL ŠELESTENJA 2023
Sreda, 29. 11. 23 ob 19.30 / Jure Ivanušič in Nordunk
📌 Dvorana Sv. Frančiška Asiškega

Vabljeni na večer slovenskega šansona, ki jih interpretira Jure Ivanušič s skupino Nordunk. Večer bo vrtiljak najrazličnejših čustev – od ljubezni in strasti, sreče in bolečine do notranje tesnobe in neizživetih sanj. Bo kalejdoskop tém, ki zadevajo sodobnega slehernika – od sodobnega suženjstva do zblefiranih odnosov, upora in komformizma, revščine in nasilja, od strahu pred življenjem do strahu pred zapravljenim življenjem.

▶ Vstopnina predprodaja: 7 EUR
▶ Na dan dogodka: 12 EUR

❗ Vstopnice po ekskluzivni predprodajni ceni lahko kupite preko Eventima in njihovih prodajnih točk (trafike 3dva, Pošta Slovenije, Petrol, OMV, Big bang …): https://www.eventim.si/…/jure-ivanusic…/performance.html

_______________________________________________

Jure Ivanušič je slovenski gledališki in filmski igralec, režiser, scenarist in glasbenik ter šansonjer. Je večkratni dobitnik nagrad na Festivalu Šansona (Odisej – 2001, Žabja vas – 2005) in Slovenske popevke (Ko bo umrla ljubezen – 2003, Plavi angel – 2013). Je avtor tudi več scenskih glasb za gledališče in film. Izdal je tri avtorske albume – J. Ivanušič & Gusarji: Ob desetih zvečer (ZKP RTV, 1999), J. Ivanušič & Nordunk: Srce v kovčku (Celinka, 2011) in J. Ivanušič & Simfonični orkester z Big Bandom RTV Slovenija: Sonce in sence (ZKP RTV, 2016).

Nordunk je glasbena skupina, ki deluje že od leta 1994. Z Juretom Ivanušičem so pričeli sodelovati leta 1997 pri njegovem gledališko-glasbenem projektu Bil sem ti blizu v SNG Maribor, iz katerega je nastala zgoščenka Ob desetih zvečer ter kasneje še pri gledališko-glasbeni predstavi Srce v kovčku, ki je dobila tudi televizijsko različico in ob kateri so izdali tudi album. Sodelovali so še z Manco Ismajlovo (album Moj svet), z Alenko Pinterič (album Zašpilaj mi blues), z Andražem Hribarjem in s Samirjem Koblerjem, na Festivalu šansona 2001 so prejeli nagrado za najboljšo skladbo Cirkus 1913, na EMI 2002 pa so se uvrstili v finale s skladbo Zdravilo sveta.

Soorganizatorji festivala: Društvo prijateljev glasbe Koper, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Pokrajinski muzej Koper in Eventim.