Mestna občina Koper, Skupnost Italijanov Koper, Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, KŠOK, NOR in KID PiNA pripravljamo tretji festival Skladišče/Magazzino Libertas Festival (S/M LIFE) v nekdanjem skladišču soli Libertas.

Festival S/M LiFe 3 se bo odvijal med 16. in 22. 6. 2023. Vsebino festivala oblikujemo po načelu med- in interžanrskega povezovanja sodobne urbane kulture – od plesnega gledališča, performansov, multimedijske umetnosti, svetlobnih instalacij pa tja do eksperimentalnih odvodov elektronske in punk glasbe.

VSTOP NA VSE DOGODKE V SKLOPU FESTIVALA JE BREZPLAČEN, REZERVACIJE NISO POTREBNE!

 

PROGRAM:

S/M LiFe 3 – Dan 1

20.00 Začetek festivala
Odprtje razstave Petje Kocet in Davida Kucler: Travnik

Umetnika Petja Kocet in David Kucler predstavljata novo veliko formatno delo iz serije Travnik, ustvarjeno s sistematičnim skeniranjem izbrane travnate površine, ki je v galerijskem prostoru reproducirana v naravni velikosti. Delo gledalca spodbudi k opazovanju travniškega rastja in njegovih posebnosti, hkrati mu nudi drugačen pogled na živo krajino. Ker gre za site-specific umetniško delo, bo kot pri prejšnjih postavitvah travnik tudi tokrat zavzel povsem novo formo.

21.00 Elvis Homan Solo, elektronski performans

Elvis je bobnar, skladatelj in elektronski performer. Kot komponist se bo spustil v elektronski setup, s katerim bo uprizoril solo nastop v svoji vesoljski ladji modularnih in drone sintov ter programsko okolje MaxMSP ter Ableton Live. Podkovan bo z zvočnimi zavesami in sodobno klasično kompozicijo, pri čemer bo uporabljal elemente žive elektronike. Kompozicije bodo narejene na licu mesta kot nekakšna predstrukturirana improvizacija.

22.00 Clockwork Voltage, skupnost izvajalcev modularnih sintetizatorjev

Clockwork Voltage – skupnost glasbenih izvajalcev modularnih sintetizatorjev, ki bodo pripravili multižanrsko plesno poslastico. Modularni sintetizatorji so sestavljeni iz različnih delov (modulov). Vsak izvajalec sestavi sintetizator po lastnih preferencah raziskovanja in ustvarjanja zvoka. Skozi platformo Clockwork Voltage se manifestira skupnost modularne scene, da bi predstavili domače produkcije s fascinantnimi mašinami, ki so v tujini v polnem razmahu.