Tea Čerenak

kitara

Tea Čerenak je začela igrati kitaro pri petih letih, nižjo in srednjo glasbeno šolo pa je končala v Velenju. Trenutno nadaljuje študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani pod mentorstvom profesorice Katje Porovne Silič. V teh letih je pridobila veliko glasbenega znanja in se udeležila različnih tekmovanj v Sloveniji in tujini ter osvojila številne nagrade. Sodelovala je na številnih kitarskih festivalih, kot so Zagrebški kitarski festival, Postojnski kitarski festival, seminarjih s svetovno znanimi profesorji in poletnih šolah, kot so Mednarodna poletna šola Postojna 2018, 2019 in 2022, Mednarodna poletna šola na Braču 2019 s profesorjem Andersom Miolinom, Margarita Escarpa v Samoboru 2021, Mednarodna poletna šola Musicae Labacensis 2020 v Ljubljani in Poletna šola v Dubrovniku s kitaristom Petritom Çekujem. Je tudi članica Slovenskega združenja učiteljev kitare EGTA.

Danijela Krstovič

kitara

Danijela Krstović je svoje glasbeno izobraževanje začela na Osnovni glasbeni šoli v Tivtu (Črna gora) v razredu Mirele Mudreša. Med šolanjem je osvojila več nagrad na Festivalu mladih glasbenikov Črne gore in nadaljevala šolanje na Srednji glasbeni šoli “Vida Matjan” v Kotorju v razredu Romea Lukšića. Trenutno študira na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri profesorju Andreju Grafenauerju. Udeležila se je številnih seminarjev pri svetovno znanih profesorjih, kot so Anders Miolin, Evangelina Mascardi, Paolo Pegoraro, Kyuhee Park, Petrit Çeku, Maroje Brčić, Hubert Käppel, Tomas Offermann, Nejc Kuhar, Jure Cerkovnik, David Pavlovits itd. Nastopila je tudi na Kotor art festivalu (2020), projektu VIVUM (2021) in poletnem festivalu Guitar Art (2021).

 

Kitarski duo DANTEA obiskujeta 2.letnik dodiplomskega študija in delujeta od oktobra 2022 deluje pod mentorstvom Katje Porovne Silič. Letos sta na mednarodnem tekmovanju v Krškem z 99 točkami osvojila 1. nagrado in zlato plaketo. Udeležili so se tudi koncerta študentov na izmenjavi na Akademiji v Zagrebu in nastopili v Bettetovi dvorani Akademije za glasbo v Ljubljani v okviru cikla Tutti. Kot duo sta se udeležila seminarjev pri priznanih profesorjih, kot sta Petrit Çeku in Florian Palier. Tudi v prihodnje se bosta udeleževala mednarodnih festivalov, kjer bosta svoje znanje izpopolnjevala na seminarjih in poletnih šolah.