Za sladek zaključek poletja

Med 21. in 27. septembrom bo v sodelovanju z istrskimi gostinskimi ponudniki potekal Teden Sladke Istre.

Tako se bodo obiskovalci kavarn, slaščičarn, gostiln in restavracij ter drugih oblik gostinskih obratov, ki sodelujejo v akciji Teden Sladke Istre, lahko sladkali z izbranimi sladicami in sladkimi pijačami.

Izbrane kavarne, slaščičarne, gostilne in restavracije ter druge oblike gostinskih obratov v slovenski Istri bodo v Tednu Sladke Istre (med 21. in 27. septembrom) svoje jedilne liste nadgradile s posebnim sladkim menijem, ki bo sestavljen iz vsaj ene sladice z značilno istrsko sestavino in eno sladko pijačo.

V koprski Kavarni Triglav boste denimo v Tednu Sladke Istre lahko naročili torto Sladke Istre, ki jo med drugim sestavljajo istrske fritule in druge značilne istrske sestavine, ter zraven uživali ob sladkem muškatu Korenika, v kavarni Kapitanija vam bodo v sklopu sladkega menija postregli sladico Oljčna kapljica in limonado s sivko, prav tako boste v sklopu sladkega menija lahko naročili pet zanimivih okusov sladoleda, v restavraciji Brič v Dekanih bodo za vas pripravili Mousse bele čokolade z žajbljem in istrskimi figami ter vam zraven postregli Rumeni muškat iz Ekološkega vinarstva Rodica iz Trušk. Podobne sladke menije boste lahko v Tednu Sladke Istre odkrivali tudi po drugih restavracijah in kavarnah v slovenski Istri. Med drugim v Gostilni Švab v Hrastovljah, v koprski vinoteki Okusi Istre in baru Cameral, v čajnici Vanilla, portoroškem Central Caffe in Istrian Bistro & Tapas, v restavraciji Pinja v Strunjanu in restavraciji Rizibizi v Portorožu.

Prav tako bo v Tednu Sladke Istre ugodnejši tudi nakup sladkih izdelkov. V vinskem butiku Vinakoper vam bodo v Tednu Sladke Istre ob nakupu sladkih vin Cipro, Malvazija pozna trgatev, Sladki Refošk, Muškatna penina in Sladki Muškat, ki je med drugim zmagovalec lanskoletnega natečaja za Muškat Sladke Istre 2019, podarili 15-odstotni popust, v vseh živilskih prodajalnah Agrarie Koper pa boste v Tednu Sladke Istre deležni 10-odstotnega popusta na vse delikatesne sladice.

Tako se boste vsi sladokusci v dneh, ko v Kopru tradicionalno poteka Sladka Istra, lahko letos nekoliko drugače sladkali, in to kar na več lokacijah slovenske Istre. Z domiselnimi sladkimi meniji bo tudi letošnji zaključek poletja ob morju sladek.

Več o Tednu Sladke Istre na www.sladka-istra.si in Facebook strani Sladka Istra.