Najnovejši in zagotovo najbolj zanimiv je mestni park ob Semedelski promenadi z rekreacijskimi površinami in igrišči za odbojko na mivki.

Zelene površine z avtohtonimi rastlinskimi vrstami, povezovalne poti, tlakovana območja za družabne in športne igre na prostem, vodni elementi, prireditveno območje s tribunami, otroško igrišče in zelenica za pse, urbana oprema – vse to vam nudi ta park ob morju, le streljaj od samega središča mesta.

Park je za svojo zasnovo celo prejel mednarodno nagrado The Plan Award v sekciji krajinske arhitekture.

Drugi, manjši, a vsekakor zanimiv, je Hlavatyev park ob mestni tržnici. Park je vedno vreden obiska, a posebno prijeten je v poletnem času, predvsem zaradi sence in sapice, ki se dviga z morja.

Park ima igrala za otroke, odrasli pa si lahko odpočijejo na klopcah ob vodometu. Med letom se v parku odvijajo različne otroške predstave, decembra pa se s svetlobnimi elementi park spremeni v praznično čudežno deželo, ki navduši tako najmlajše, kot tudi mlade po srcu.  Park je ime dobil po Robertu Hlavatyju, slikarju in stomatologom, ki je svojčas živel tudi v Kopru.

Nekoliko skrit pa je park na Vojkovem nabrežju, kjer boste našli tudi posebno gugalnico za gibalno ovirane osebe.

 

Ob sprehodu po Kopru boste našli tudi nekaj drugih, manjših, lepo urejenih parkov.