V Kopru in njegovi okolici so julija in avgusta vsak dan na programu različna doživetja. Za tiste, ki boste na destinaciji prenočili vsaj tri noči, bo eno doživetje brezplačno.

Vam sonce, morje in plaža v poletnih mesecih niso dovolj? Potem je odlična izbira za krajši ali daljši poletni oddih ali samo za enodnevni izlet destinacija Koper, ki je s svojo bogato zgodovino, zelenim podeželjem in okusno lokalno gastronomsko ponudbo veliko več kot klasična morska destinacija. Koper s svojo okolico je zadnja leta znan tudi po živahnem dogajanju. Poleg manjših prireditev, glasbenih in gledaliških festivalov, pa bodo to poletje dogajanje popestrila tudi različna doživetja v sklopu kampanje 10 tednov doživetij v Kopru.

Kdor bo v destinaciji Koper pri izbranih nastanitvenih ponudnikih julija in avgusta prenočil vsaj tri noči, se bo enega doživetja lahko udeležil brezplačno, in sicer s kupončkom, ki ga bo dobil pri ponudniku izbrane nastanitve, vstopnico oziroma kupončke za vsa ostala doživetja pa je po enotni ceni 12 evrov mogoče kupiti v Turistično-informacijskem centru (TIC) Koper v Pretorski palači.

Doživetja so v Kopru to poletje razporedili na 10 tednov, vsak dan pa je na voljo vsaj eno doživetje. Tako boste lahko obiskali dve izmed največjih mestnih znamenitosti – koprski mestni stolp oziroma Zvonik in impozantno Pretorsko palačo na Titovem trgu, poskusili najboljši refošk in druga odlična lokalna vina na Vinski fontani v Marezigah, se preizkusili v supanju ali v vožnji s kajakom v sklopu parka vodnih športov Active Koper v Žusterni ali se podali na odkrivanje večjih ali manjših vinskih kleti, v katerih pridelujejo refošk, malvazijo in druga vina najboljše kakovosti. Med njimi največjo vinsko klet v slovenski Istri – Vinakoper, ki z več kot 70-letno tradicijo in širokim naborom vrhunskih vin velja za eno najbolj prepoznavnih blagovnih znamk, pa vinsko posestvo Brič, ki slovi po odličnih vinih in idilični lokaciji vinske posesti nad dolino reke Dragonje in druge manjše kleti v okolici Kopra, kot so vinska klet Vilij Bržan in Vina Montis & Eko Laura v Marezigah, Santomas in Vinales v Šmarjah pri Kopru, vinska klet Rakar iz Trebeš  in Vina Bordon v Dekanih.

Prav tako boste lahko obiskali Zeliščni raj slovenske Istre v Trseku, poskusili mešanice soli Barba sol in odlična oljčna olja Morgan, ki segajo po najvišjih nagradah in priznanjih doma in po svetu. Tisti bolj aktivni boste lahko najeli kolo ali električno kolo in se z njim podali na odkrivanje bližnje okolice, prav tako boste lahko izkusili prav posebno doživetje preko čutil nog in brbončic v Rdeči pravljici v Marezigah.

To pa še ni vse. Vsi, ki se boste udeležili doživetij v sklopu akcije 10 tednov doživetij v Kopru, boste z oddajo svojih podatkov lahko sodelovali tudi v veliki poletni nagradni igri, ki prinaša brezplačne počitnice v letu 2021 v destinaciji Koper in druge privlačne nagrade.

Sicer so omenjena doživetja razporejena na vse dni v tednu in to ob različnih terminih, tako da se jih lahko udeležite prav vseh. Če pa vas podrobneje zanima, kaj akcija 10 tednov doživetij ponuja v naslednjih dneh, kliknite na www.visitkoper.si in si izberite svoje najljubše poletno doživetje.