Koprski Titov trg je bil to soboto in nedeljo prizorišče festivala sladic 13. Sladke Istre.

Čeprav je bila letošnja 13. Sladka Istra zaradi trenutnih razmer v državi izpeljana v manjšem obsegu, kot smo je bili vajeni minula leta, je najslajša prireditev v državi presegla pričakovanja organizatorjev, ponudnikov in obiskovalcev. Ti so letos, za razliko od minulih let, lahko okušali le dobrote ponudnikov iz slovenske Istre, ki so se predstavljali na koprskem Titovem trgu. Na približno 50 stojnicah so kavarne, slaščičarne in številna društva, pa tudi vinarji, pivovarji in drugi ponudniki sladkih pijač obiskovalcem ponujali najrazličnejše sladice, med katerimi niso manjkale istrske fritule, kroštoli, kuhani štruklji, pa tudi refoškov sladoled in druge tipične lokalne dobrote. Obiskovalci z različnih koncev naše države, pa tudi od drugje so bili nad njimi tako zelo navdušeni, da so zaloge nekaterim ponudnikom pošle še pred koncem prireditve.

Veliko zanimanja sta poželi tudi stojnici Gledališča Koper in dobrodelnega društva Palčica Pomagalčica, kjer so z različnimi sladkimi dobrotami zbirali dobrodelna sredstva za dečka Urbana. Prav tako so v soboto uspešno izpeljali dobrodelno dražbo Urbanove torte, ki jo je spekel igralec Gledališča Koper Igor Štamulak.

Sicer je sobotno dogajanje popestril nastop skupin NeverMind in My name is Stevo Vujić, v nedeljo pa je za vzdušje poskrbela skupina Prizma. Dež je sicer pripomogel k temu, da se je v nedeljo prireditev zaključila kako uro prej, kot bi se sicer, a kljub temu smo organizatorji 13. Sladke Istre – Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper tudi z letošnjo izvedbo festivala zadovoljni. V naslednjih dneh bomo razglasili tudi naj sladico letošnje Sladke Istre po izboru občinstva, za katero je prek glasovnic glasovalo največ ljudi. Med vsemi, ki so sodelovali v nagradni igri, pa bomo izžrebali srečnega nagrajenca, ki bo prejel darilni bon v vrednosti 150 evrov za nakupe v trgovinah Agrarie Koper.

Sicer se pestro kulinarično leto v destinaciji Koper nadaljuje že ta četrtek, 30. septembra, ko bo na Titovem trgu zadnji Altroke Istra Gourmet Festival.