Zadnji konec tedna septembra bo na Titovem trgu v Kopru mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra, ki bo letos doživela svojo trinajsto izvedbo.

Festival sladic Sladka Istra je vsakič znova odlična priložnost za okušanje najrazličnejših sladic, sladkih pijač, medenih izdelkov in drugih sladkih dobrot. Letos bo Sladka Istra v soboto, 25. in nedeljo, 26. septembra, med 9. in 19. uro na Titovem trgu v Kopru. Vstop na prireditev bo prost, obiskovalci pa bodo lahko z degustacijskimi kupončki, ki jih bo možno kupiti na sami prireditvi, na stojnicah okušali najrazličnejše sladke izdelke ponudnikov iz slovenske Istre.

Degustacijski kuponi bodo na prodaj v paketu po 5 kuponov, za katerega bo treba odšteti 3 evre, medtem ko se bodo kuponi za vino in ostale pijače prodajali posamično po ceni enega evra. Kot vsako leto, bo večje količne sladkih izdelkov možno kupiti tudi neposredno na prodajnih mestih.

Organizatorji prireditve – Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper so se odločili, da zaradi trenutnih omejitev letošnjo prireditev izpeljejo na najlepšem koprskem trgu in prostor na stojnicah namenijo le ponudnikom iz slovenske Istre. Teh bo okoli 50, poleg različnih društev, kavarn, slaščičarn in drugih ponudnikov sladkih izdelkov se bodo kot tradicionalno predstavili tudi lokalni vinarji, pivovarji in ostali ponudniki sladkih pijač, prav tako ne bodo manjkali ponudniki medenih izdelkov. Večerni del bo popestril tudi glasbeni program, pripravljajo pa tudi nagradne igre in drugo zanimivo dogajanje v pokroviteljskem sodelovanju s Kmetijsko zadrugo Agraria in medijskim partnerjem Radiem Koper. Prav tako se bo v dogajanje aktivno vključilo Gledališče Koper, ki bo zbrana sredstva na stojnici namenilo društvu Palčica Pomagalčica.

Več na spletni strani Sladka Istra.