Najslajša prireditev pri nas – mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra bo tudi letos posladkala konec septembra v Kopru. Prijave za sladke ponudnike so že odprte.

Slaščičarne, pekarne, kavarne, restavracije, gostilne, čokoladnice, kmetije in drugi ponudniki sladkih izdelkov, kot so vinarji, čebelarji, društva in drugi ponudniki sladkega, se od danes lahko prijavijo na 14. Sladko Istro, ki bo 24. in 25. septembra v Kopru. Prijave so možne v treh prijavnih rokih, in sicer do 25. 4. 2022 (prvi prijavni rok), 30. 5. 2022 (drugi prijavni rok) in zadnji rok za prijavo, ki bo 18. 7. 2022. Pristojbina za sodelovanje bo za tiste, ki se prijavijo na prvi rok, najugodnejša, zato se s prijavami splača pohiteti.

Sicer bo prizorišče letošnje prireditve staro mestno jedro Kopra. Kot vsako leto, pa bo sladko ponudbo na stojnicah tudi letos dopolnil zanimiv spremljevalni program.

Organizator prireditve – Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper se veseli prireditve v tradicionalni izvedbi. Lani je bila prireditev zaradi veljavnih ukrepov namreč omejena le na ponudnike iz Slovenske Istre in zato so jo izvedli samo na enem prizorišču, leto pred tem pa jo zaradi omejitev niso izvedli, tako se letos Sladka Istra vrača v vsej svoji veličini.

Prijave in več informacij je dostopnih na: Prijavnica